avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor!

buna seara,
va prezint si eu urmatoarea situatie si va rog mult sa ma ajutati. o pers este angajata in august 2007 ca adjunct sef depozit la o firma. intre timp postul i se schimba la director adjunct departament. acum a rams fara sef (care a plecat) preluand si sarcinile acestuia. are in subordine printre alte persoane si 2 gestionare. acum cateva zile la una dintre gestiuni s-au descoperit produse expirate. conducerea a hotarat ca valoarea acestora (aproape 100 mil lei vechi) sa fie platita de gestionara in culpa si de dir adj de departament, motivatia fiind urmatoarea: gestionara e vinovata ca nu a urmarit produsele pe toata durata stationarii lor in magazin, iar directorul adjunct e vinovat ca nu a verificat gestionara si produsele acesteia. este corect?astept raspuns.va multumesc
Daca prin fisa postului avea ca sarcina de serviciu urmarirea activitatii gestionarilor cu privire la stocuri si gestiune, motivatia este corecta.
Cu alte cuvinte depinde daca intra sau nu in atributiile lui urmarirea activitatii gestionarilor.
Consideram ca, fiecare angajat al unei firme este responsabil pentru indeplinirea,sau nu,a sarcinilor de serviciu,deci in situatia dumneavoastra, ambii sunt vinovati.Nu este responsabil numai "executantul direct",dar si cel pus sa supravegheze indeplinirea sarcinilor,executia,verificarea valabilitatii marfii in cazul de fata.
Oamenii trebuie invatati sa raspunda pentru faptele lor si pentru neindeplinirea atributiunilor de serviciu.
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2008
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzurparea de calitati oficiale ContSters224866 ContSters224866 Buna seara. Daca un autor scrie intr-o carte (cuprinzand mentiuni documentare ale unei localitati) despre o persoana ca este director adjunct al scolii, fara ... (vezi toată discuția)
Refuzarea preluarii gestiunii BleRux BleRux Sunt angajat ca medic si am in subordine mai multi asistenti medicali. Directorul unitatii vrea sa ma oblige sa preiau eu gestiunea sectiei ,lucru care nu se ... (vezi toată discuția)
O gestiune de care nu pot scapa usor kizi kizi Buna ziua, Am o intrebare si va rog sa-mi dati niste sfaturi. In noiembrie 2010 am preluat o gestiune de produse. Lucrez la Stat. In aprilie 2012, laq ... (vezi toată discuția)