Sunt angajat ca medic si am in subordine mai multi asistenti medicali. Directorul unitatii vrea sa ma oblige sa preiau eu gestiunea sectiei ,lucru care nu se regaseste in atributiunile fisei postului meu . Eu nu am detinut niciodata functie de gestionar si nu am nici pregatirea necesara .
As dori sa stiu daca exista o baza legala in acest sens prin care pot refuza preluarea gestiunii ?
Ca nu este indicat stiu , dar imi trebuie o baza legala prin care sa refuz deoarece nu am cum sa spun ca "Nu ca nu vreau eu ", fara sa sustin refuzul cu o baza legala .
Am uitat sa specific ca in perioada stabilita de predare/preluare a gestiunii eu sunt pe pozitia de sef de sectie , si un sef de sectie este insarcinat cu buna desfasurare a acestei activitati iar in aceste conditii nu reprezinta oarecum un conflict de interese sa ma controlez eu pe mine ? Toate astea in conditiile in care am in subordine alti subalterni care pot prelua aceasta sarcina fara probleme .
Nu este conflict de interese o astfel de situatie, cel mult poate fi o situatie de incompatibilitate.
Din Legea nr.22/1969 :
Art. 1 - Gestionar, în înţelesul prezentei legi, este acel angajat al unei persoane juridice prevăzute la art. 176 din Codul penal care are ca atribuţii principale de serviciu primirea, păstrarea şi eliberarea de bunuri aflate în administrarea, folosinţa sau deţinerea, chiar temporară, a acesteia.
Asadar, va puteti prevala de dispozitiile art.1 din Legea nr.22/1969 pentru a refuza primirea unei gestiuni.