avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Normare munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Normare munca

Lucrez la o brutarie unde fabricam cornuri pentru elevi. Anul trecut patronul ne-a fixat o norma de 18 malaxoare in 8 ore de munca. Acum ne-a marit norma la 20 in acelas interval de munca, trebuind sa renuntam la pauza de masa pentru a reusi sa le facem. As dori sa intreb in ce baza se face normarea muncii si cine este abilitat sa ne normeze munca prestata in 8 ore? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 4 Ianuarie 2011
Normele de muncă se elaborează de către angajator, conform normativelor în vigoare, sau, în cazul în care nu există normative, normele de muncă se elaborează de către angajator cu acordul sindicatului ori, după caz, al reprezentanţilor salariaţilor.

În cazul unui dezacord cu privire la normele de muncă, părţile vor apela la arbitrajul unui terţ ales de comun acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul de odihna pettrika pettrika timpul de lucru in timpul saptamanii este de 60 de ore, la firma la care lucrez,si as vrea sa stiu daca este legal fara timpi de odihna. (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma puteti ajuta cu o problema delicata, sunt o persoana ... busuiocp busuiocp Buna ziua! Ma puteti ajuta cu o problema delicata, sunt o persoana cu handicap de gradul doi permanent si lucrez la o spalatorie auto in cadrul unei ... (vezi toată discuția)
Normarea muncii eladani eladani Buna ziua, Am o problema legata de normarea muncii. S-a constatat de catre angajator ca la unul din produsele pe care le realizam , norma de munca se putea ... (vezi toată discuția)