avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... anulare pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

anulare pensie intretinere

ce documente trebuie aduse in instanta (de tata) pentru a dovedi ca o persoana (fiica care actualmente studiaza la master) realizeaza venituri la negru de urmas si nu mai are dreptul la pensie de intretinere ???
(are pensie de urmas dupa mama decedata )
(mentionez ca are un apartament mostenire ramas de la mama )
va multumesc anticipat !
Dovada ca lucrati legal. La negru e mai greu de probat, ca doar nu vine patronul sa depuna marturie...
Pensia de urmas nu este un venit obtinut dintr-o activitate remunerata, si, pe cale de consecinta, plata pensiei de intretinere nu poate fi sistata.
( chiar in pofida exprimarii vointei de a succede , dobandind dreptul de proprietate asupra unui apartament ).

Pana la 26 de ani, daca va fi dovedita nevoia intretinerii, studiind , fiica va trebui sustinuta material de catre tata.

Veniturile nereglementate legal nu vor fi avute in vedere de catre instanta de judecata , pot avea caracter sporadic si pot sa nu fie suficiente pentru a asigura subzistenta unui copil a carei mama este decedata.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire pensie alimentara marryy_lm marryy_lm Buna. Am urmatoarea situatie. Dupa terminarea divortului fetita a ramas mamei.Mama a solicitat instantei acordarea pensiei de intretinere de la tata pina la ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere solicitată de copil major care are pensie de urmaș în urma decesului tatălui. este admisibilă o asemenea cerere? iulia 1968 iulia 1968 Sunt mama unei fete de 19 ani care este in intretinerea mea al carei tata a decedat si in urma succesiunii primeste pensie de 1827 lei si o mostenire de 30000 ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie urmas romanik romanik Am 17 ani si de cand aveam 5 luni parintii mei au divortat. Tatal meu mi-a platit pensie alimentara pana pe la 12 ani.Dupa aceea si-a schimbat locul de ... (vezi toată discuția)