avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu ATV
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu ATV

Buna seara , am si eu o intrebare . Propietarul unui ATV il imprumuta unei persoane cu probleme psihice si acesta face un accident . ACCIDENTATUL este transportat la spital cu echimoze si contuzii severe la picior .Ce pateste propietarul si ce pateste soferul sau cum s-o numi el ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:47, 6 Ianuarie 2011
daca ATV-ul depaseste capacitatea cilindrica de 50 cm3, persoana care-l conduce trebuie sa posede permis cat b.

Art. 36. - Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, fara permis de conducere sau cu permis necorespunzator categoriei din care face parte autovehiculul, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda. .

Incredintarea unui autovehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu poseda permis si care conduce autovehiculul pe drumurile publice se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda.
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
gi-jane2, moderator
dar pentru ca aprodus accidentul nu este sanctionat deloc? (soferul)
E sanctionat contraventional sau penal dupa caz, dar daca e pus sub interdictie mai greu sa raspunda penal
imi cer scuze daca sunt prea insistenta ,dar cel care a fost accidentat ce drepturi are ? si ce sorti de izbanda are ?
va fi cercetat pt vatamare corporala din culpa.
nu ziceti daca avea permis sau nu, nu stim daca are discernamant sau nu.
sa-si ia avocat, sa se intereseze de dosar..

Alte discuții în legătură

Conducere motociclu fara permis stanescu21 stanescu21 .daca se conduce un motociclu pe drumurile publice,care trebuie condus cu permis de cat. b1 dar este condus fara permis ,. ce sanctiuni sunt penale? ... (vezi toată discuția)
Accident cu masina imprumutata, sofer fara permis, raspunderea proprietarului oliviu 35 oliviu 35 Ce se poate intampla daca eu am dat masina unui tanar de 24 de ani fara sa stiu ca nu are permis el facand accident pe un drum pe camp disrtugand masina , ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unui atv de 125 de cc unei persoane care doar a terminat scoala de soferi categoria b, urmand sa sustina examenul teoretic Valentin7223 Valentin7223 Buna ziua, am incredintat un atv unei persoane fara permis,dar care a terminat scoala de soferi. Dupa 5 minute a fost oprit de politie si ne au pus sa semnam ... (vezi toată discuția)