avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinere 10% salariu,cercetare prealabila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinere 10% salariu,cercetare prealabila

buna ziua,am urmatoarea problema si anume>s-a emis urmatoarea decizie de penalizare pe urmatoarele,art.264 alin.1,lit.d din codul muncii coroborat cu art.22 si 23 alin.1.lit.a din legea 319/2006,prin care se decida retinerea de 10% din salariu pe o luna
intrebare,trebuia facuta cercetarea prealabila in acest caz s-au se aplicare retinerea de 10% din salariu direct fara a se mai face cercetarea angajatului.
precizare,angajatului penalizat i s-a luat doar o declaratie scrisa la protectia muncii in care a recunoscut ca nu a purtat echipamentul de protectie
multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Rujan , utilizator 09:10, 5 Ianuarie 2011
Potrivit art.267 alin.1 C.mun., sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia avertismentului, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.

Asadar, daca nu s-a efectuat cercetarea prealabila disciplinara atunci decizia de sanctionare este lovita de nulitate absoluta.
In termen de 30 de zile de la data comunicarii o puteti contesta la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu.
Sunt necesare urmtoarele etape :
-referatul celui ce a constatat problema
-numirea comisiei de cercetare
-convocarea salariatului cu data, ora, loc convocare
-nota de relatii sau declaratia celui convocat
-cocluziile si propunerile comisiei de cercetare
-decizia de sanctionare, cu respectarea prevederilor Codului Muncii
Fara aceste etape, sanctiunea este lovita de nulitate absoluta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare loc de munca molul molul buna ,ma confrunt cu urmatoarea situatie>am avut cu seful meu o mica disputa adica am avut curajul sa -i spun ca nu pot sa-mi indeplinesc la timp sarcinile de ... (vezi toată discuția)
Penalizare in masa Who Who Buna seara, Am o nelamurire in ceea ce priveste penalizarea in masa a angajatilor datorata faptului ca nu se cunoaste autorul faptei ce a dus la aceasta ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)