avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ROG AJUTOR URGENT CU UN SFAT PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ROG AJUTOR URGENT CU UN SFAT PENSIE ALIMENTARA

Fostul sot are sa-mi achite pensia alimentara pe 7 luni consecutive.Pe motiv ca nu are loc de munca nu vrea sa mi-o plateasca.In urma procesului de partaj l-am despagubit cu suma de 29.000 lei.Poate constitui neplata cu rea credinta a pensiei alimentare ,faptul ca nu o plateste din aceasta suma?Poate fi trimis in instanta pe acest motiv?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: LUMI1971 , utilizator 11:08, 5 Ianuarie 2011
Poate fi chemat in judecata, art. 305 cod. pen.litera c ,dar trebue dovedita reaua credinta in neplata pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca.Nu cred ca i se poate impune ca plata pensiei sa fie facuta din acei 29000 ron (se poate declara ca suma a fost cheltuita ... nu o mai are in posesie ). Plata pensiei de intretinere trebue facuta din veniturile periodice -salar , pensie ,onorarii , actiuni ,alte venituri.Este o obligatie legala si MORALA.
Multumesc tuturor pentru raspunsurile promte!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pensie alimentara mihaliscenco mihaliscenco Buna! Am o nelamurire, daca nu stiu suma care reprezinta pensia alimentara neplatita pot deschide proces impotriva fostului sot? Multumesc! (vezi toată discuția)
Executare silita pensie intretinere copil gigelas gigelas Daca sotul,care trebuie sa plateasca pensia de intretinere pt.copil,nu are niciun fel de venit,nici bunuri pe numele lui,cum se poate totusi executa ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara 2013 OVYBUB OVYBUB Buna ziua. Un vecin este dat in judecata pentru neplata de pensie alimentara.Instanta la obligat sa dea 200 ron pe luna pensie alimentara dar el nu a avut ... (vezi toată discuția)