avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme contractuale cu angajatorul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme contractuale cu angajatorul

Buna ziua,

as dori sa ma informati asupra urmatoarei probleme (deosebit de grava si delicata pentru mine , prin urmare as prefera raspunsuri primite din partea utilizatorilor avocati/consilieri juridici):
Am o coloborare cu o societate nonfinanciara - prestari credite la domiciliul clientului + incasari rate saptamanale. Dupa o colaborare de aproximativ 2 ani, fara incidente !, in data de 27 decembrie 2010 am pregatit documentele aferente saptamanii , urmand sa fie predate a doua zi dimineata (de catre sotul meu) directorului de zona, cum de altfel s-a mai procedat si in alte dati. Predarea documentelor s-a facut dimineata la ora 08,00. Mentionez ca impreuna cu aceste documente se gasea si un plic cu bani din incasarile saptamanii anterioare, pe care nu am putut sa-i depun personal la banca (bancile erau inchise, nu se lucra cu publicul). Desi i-am comunicat sotului sa il atentioneze pe seful meu direct depre existenta plicului cu suma in cauza , acesta a uitat sa comunice acest fapt. Mentionez ca in aceiasi zi, in jurul orei 13,00 am fost instiintata de catre seful meu de inexistenta sumei predate in plic. Mentionez ca in seara zilei cand am pregatit documentele am luat legatura telefonic cu seful meu si i-am raportat incasarile/platile si alte informatii. Am fost chemata de catre angajator si mi s-a solicitat sa declar (folosind diferite amenintari) ca mi-am insusit banii in interes personal. Mentionez ca am declarat adevarul asa cum s-a intamplat si nu am fost de acord sa "recunosc" (asa cum mi-a propus angajatorul) ca mi-am insusit banii respectivi. Am solicitat angajatorului verificarea si a celorlalte persoane implicate, dar am fost refuzata pe motiv ca in acel departament nu se lucreaza cu banii. VA ROG SA-MI COMUNICATI DACA ACEST EVENIMENT POATE DEGENERA INTR-UN CAZ PENAL SI CE TREBUIE SA INTREPRIND IN SITUATIA IN CARE MA AFLU. CUM IMI POT DOVEDI NEVINOVATIA ??? (Suma despre care este vorba e de 4000,00 ron). Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 12:13, 5 Ianuarie 2011
poate degenera intr-un caz penal (gestiune frauduloasa) daca se face plingere de catre firma.
Nevinovatia dvs nu se dovedeste, ea se presupune. Firma trebuie sa faca dovada ca v-ati insusit banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o mare problema....va rog ajutati-ma cu un sfat macar...ce se poate intampla? ana_miu ana_miu buna ziua! am lucrat de 3 luni intr-un magazin pe postul de casiera si au fost probleme cu programul calculatorului de incasare si gestiune.nu s-au incasat ... (vezi toată discuția)
Infractiune? iustinian13 iustinian13 Un angajat, inspector de asigurari, preda tocumentele intocmite cu privire la incasarile dintr-o sapatamana, prin posta, ( chitante, polite, borderouri), dar ... (vezi toată discuția)
Acuzat pe nedrept gbystef gbystef Lucrez la o firma ca agent de vanzari.In urma cu 2 saptamani m-a contactat directorul de la o firma importatoare cu care lucram noi sa ma angajez la el.seful ... (vezi toată discuția)