avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cabinet avocatial in faliment?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cabinet avocatial in faliment?

Exista posibilitatea ca un cabinet avocatial sa intre in faliment/lichidare?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:35, 8 Aprilie 2008
Poate nu ai vazut ce spun: eu sunt si SCA si eu voi fi si CA.
Cum voi substitui o SCA moarta si ingropata? Si cum pot acum, cat mai exista SCA, sa dau substituire unui CA care nu exista inca, nu s-a nascut?
Problema mea nu e sa impart profitul sau clientii, nu am probleme aici ca nu am cu cine, problema mea e cum imi transfer clientii?
:-/
Aia de la bar nu stiu, am intrebat. :))
Printr-o conventie se poate stabili, de exemplu, ca in cauzele pe care le-a contractat SCA, sa le reprezinte in continuare, iar de la data infiintarii CA sa se inceapa cu contracte noi de asistenta juridica. In cazul in care vreun judecator are vreo nelamurire, prezinti conventia. Desi, in aceasta varianta, n-ar fi nici o problema pentru instanta deaorece in contractul de asistenta juridica figureaza SCA. In varianta in care se stinge SCA, ramanand doar CA, se poate trece in conventie ca aceasta din urma este succesoarea in drepturi si obligatii a SCA. In acest caz, prezinti conventia in cazul in care judecatorii au nelamuriri
1. Intre cine si cine se incheie conventia?
2. Problema mea nu e in instanta, problema mea e cu fiscul, ca nu vreau sa inchei contracte pe onorarii deja incasate si sa vina un control si sa ma intrebe de ce nu am incasat iar si pe CA onorariile...
3. Nu se poate sa fac eu ca CA sa succeada in drepturi SCA, asta trebuie sa reiasa din acte, nu poti face o conventie in acest sens... Ca si cum SC A succede in drepturi SC B... in ce baza? Nu se poate face un acord in sensul asta... iar statutul prevede clar desfiintarea SCA care a ramas cu asociat, nu si posibilitatea transformarii sale in CA.
E ca la nebuni...
E clar ca nu am cum sa fac lucrurile foarte clare, ca atat ma lasa legea... sa fac din nou contracte si sa precizez in clauza separata de ce nu se incaseaza onorariul... sau ceva de gen.
Inca ma mai gandesc la modalitate, e ca naiba!

#-o
De ce nu se poate? De exemplu, poti sa dai o "decizie" a SCA in care stabilesti ca incepand cu data de... se constata desfiintarea SCA deoarece a ramas cu un asociat deoarece celalalt... (a trecut in magistratura, si-a infiintat CA etc.). Asociatul hotaraste infiintarea CA. Contractele de asistenta juridica incheiate de SCA trebuiesc indeplinite/duse la finalitate de CA.
Sau comunici Baroului cu privire la desfiintarea SCA si Baroul da o decizie in acest sens. Lasa-i si pe ei sa-si bata capul!
In momentul in care a plecat celalalt asociat, trebuia sa stabiliti, in scris, ce se intampla in continuare.
Eu nu inteleg. Nu poti sa mergi in continuare la procese pe delegatia deja depusa?

Alte discuții în legătură

si-a facut cineva stampila personala ca av. stagiar colaborator? marinaL marinaL Buna! Am si eu o nelamurire. Este vorba de posibilitatea de avea clienti proprii, iar indrumatorul imi permite. Imi poate spune cineva care e procedura ... (vezi toată discuția)
Stagiar, colaborare cu mai multi avocati Georgelius Georgelius Buna seara dragi colegi, O amica, proaspat avocat, mi-a supus atentiei o problema privind colaborarea sa, careia nu i-am gasit o rezolvare, ba mai mult i-am ... (vezi toată discuția)
Contractul de colaborare al stagiarului Lucian Croitoru Lucian Croitoru Un avocat [b]stagiar [/b]care are un contract de colaborare cu o forma de organizare a profesiei (un cabinet individual, de exemplu) poate sa aiba dreptul la ... (vezi toată discuția)