avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cabinet avocatial in faliment?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cabinet avocatial in faliment?

Exista posibilitatea ca un cabinet avocatial sa intre in faliment/lichidare?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:35, 8 Aprilie 2008
AVLIL a scris:


Dar... :D apropo de onorarii minimale. Cum e ilegal stabilirea lor pentru avocati, dar nu e ilegala stabilirea lor pentru notari? :O .....Putem face o noua discutie?


=D>=D> Si eu am intrebat chestia asta ...si mi s-a raspuns ca la colegii notari si executori se poate pentru ca ei lucreaza sub sigiliul statului:-/:-/....Nu am inteles care e legatura dar in fine
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2008
Darius Bobic, Avocat
Acum, exclusiv de dragul filozofiei, (dar totusi poate pune un semn de intrebare in ceea ce priveste critica legii noastre de organizare si a statutului):
1.Relatia dintre avocatsi client este guvernata de caracterul "intuituu personae", deci acest caracter nu ar avea voie sa fie lezat de schimbarea formei de exercitare a profesiei
2.Raportul juridic (guvernat de caracterul "intuituu personae" )pe care il are clientul nu este intre forma de exercitare a profesiei si client si nici nu ar avea cum , deoarece forma de exercitare nu are personalitate deci ar fi absurd un caracter intuituu personae fara personae:D:D

Acum avand in vedere ca SCA are personalitate juridica fiind o forma de asociere in vederea exercitarii profesiei, si nu o forma clasica de exercitare.......discutia ar putea continua.....
Bine ar fi sa fie intuituu personae. Din pacate e doar in capul bietului client

Art. 185. - Statutul profesiei de avocat.
(2) Raportul civil se naşte între client şi societatea civilă profesională, serviciile profesionale urmând să fie îndeplinite de oricare dintre avocaţii desemnaţi de avocatul coordonator fără a se cere opţiunea clientului.

Dar tot clientul alege societatea profesionala pe baza unor criterii personale (notorietate, eficienta, cunoasterea unor membri ai acesteia...). Un avocat bun, chiar daca se desprinde si isi infiinteaza CA, va duce dupa el clientii.
romascanu a scris:


Art. 185. - Statutul profesiei de avocat.
(2) Raportul civil se naşte între client şi societatea civilă profesională, serviciile profesionale urmând să fie îndeplinite de oricare dintre avocaţii desemnaţi de avocatul coordonator fără a se cere opţiunea clientului.




Societatea civilă profesională este o forma de asociere in vederea exercitarii profesiei, deci are personalitate juridica. Caracterul intuituu personae este intre pesoana clientului si persoana societatii profesionale. Dupa cum spunea si Veronica: ..."tot clientul alege societatea profesionala pe baza unor criterii personale "...
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2008
Darius Bobic, Avocat

Alte discuții în legătură

si-a facut cineva stampila personala ca av. stagiar colaborator? marinaL marinaL Buna! Am si eu o nelamurire. Este vorba de posibilitatea de avea clienti proprii, iar indrumatorul imi permite. Imi poate spune cineva care e procedura ... (vezi toată discuția)
Stagiar, colaborare cu mai multi avocati Georgelius Georgelius Buna seara dragi colegi, O amica, proaspat avocat, mi-a supus atentiei o problema privind colaborarea sa, careia nu i-am gasit o rezolvare, ba mai mult i-am ... (vezi toată discuția)
Contractul de colaborare al stagiarului Lucian Croitoru Lucian Croitoru Un avocat [b]stagiar [/b]care are un contract de colaborare cu o forma de organizare a profesiei (un cabinet individual, de exemplu) poate sa aiba dreptul la ... (vezi toată discuția)