avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cabinet avocatial in faliment?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cabinet avocatial in faliment?

Exista posibilitatea ca un cabinet avocatial sa intre in faliment/lichidare?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:35, 8 Aprilie 2008
Si cabinetul individual poate avea angajati.....

In ceea ce priveste SCA fara SRL asa este, nu plateste impozit si TVA doar SCARLplateste si este inregistrata fiscal cu personalitate juridica( la care ma refeream de fapt eu)

Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2008
Darius Bobic, Avocat
Totusi cred ca SCA plateste TVA, atunci cand potrivit legii trebuie sa il colecteze.
Nu SCA-ul propriuzis, ci asociatii in SCA, acestia fiind inregistrati fiscal si nu SCA-ul. Functioneaza practic ca un cabinet individual in care sunt mai multi avocati titulari, aprox ca si cabinetele asociate dar au o singura contabilitate. Din punctul meu de vedere e o complicatie SCA-ul un fel de struto-camila.
Am inteles ca din venitul brut se scad cheltuielile deductibile iar netul il impart la asociati in functie de cota parte supusa afectatiunii a fiecaruia. Apoi fiecare asociat declara venitul obtinut la fisc care va fi impozitat. (cel putin asa am prins eu din zbor din discutiile colegilor ce functioneaza astfel, dar nu am avut curiozitatea sa fiu foarte atent)#-o#-o
Daca cineva stie mai exact .......?.
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2008
Darius Bobic, Avocat
Da, exact asa e... ai si o declaratie in care declari, anual, cati asociati sunt si cu ce cote ale patrimoniului de afectatiune.

Referitor la TVA, numai SCA organizat ca SRL plateste TVA si deci numai ele il colecteaza. Mai spunea cineva mai sus. SCA simplu nu colecteaza niciodata TVA.
TVA plateste si avocatul care are cabinet avocatial, sau notarul daca realizeaza venituri anuale peste o anumita suma (1,6 md, sau 2 miliarde), ceva de genul asta...

Alte discuții în legătură

si-a facut cineva stampila personala ca av. stagiar colaborator? marinaL marinaL Buna! Am si eu o nelamurire. Este vorba de posibilitatea de avea clienti proprii, iar indrumatorul imi permite. Imi poate spune cineva care e procedura ... (vezi toată discuția)
Stagiar, colaborare cu mai multi avocati Georgelius Georgelius Buna seara dragi colegi, O amica, proaspat avocat, mi-a supus atentiei o problema privind colaborarea sa, careia nu i-am gasit o rezolvare, ba mai mult i-am ... (vezi toată discuția)
Contractul de colaborare al stagiarului Lucian Croitoru Lucian Croitoru Un avocat [b]stagiar [/b]care are un contract de colaborare cu o forma de organizare a profesiei (un cabinet individual, de exemplu) poate sa aiba dreptul la ... (vezi toată discuția)