avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cabinet avocatial in faliment?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cabinet avocatial in faliment?

Exista posibilitatea ca un cabinet avocatial sa intre in faliment/lichidare?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:35, 8 Aprilie 2008
avTodincaVeronica a scris:

TVA plateste si avocatul care are cabinet avocatial, sau notarul daca realizeaza venituri anuale peste o anumita suma (1,6 md, sau 2 miliarde), ceva de genul asta...

Plafonul este 35000 euro
av_bobic a scris:
Nu SCA-ul propriuzis, ci asociatii in SCA, acestia fiind inregistrati fiscal si nu SCA-ul.

Nu zic nu, pentru ca nu stiu cum se face pana la urma, dar un lucru stiu sigur: factura cu TVA se emite de SCA, iar decontul de TVA se trimite tot de SCA (pe vazute)... Deci?
Corect, peste suma maxima admisa pentru scutiri de taxe... e similar PFA-urilor aici... daca depasesti plafonul maxim admis, te trec ei, automat.
Stiam insa ca ai mai putin de 2 luni, parca imediat in luna urmatoare trebuia... Vezi, daca nu faci peste un mld. anual, nici nu te gandesti... :slap: Rusinica... de 3 ani sunt varza la fiscal. Si tot spun ca il citesc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

si-a facut cineva stampila personala ca av. stagiar colaborator? marinaL marinaL Buna! Am si eu o nelamurire. Este vorba de posibilitatea de avea clienti proprii, iar indrumatorul imi permite. Imi poate spune cineva care e procedura ... (vezi toată discuția)
Stagiar, colaborare cu mai multi avocati Georgelius Georgelius Buna seara dragi colegi, O amica, proaspat avocat, mi-a supus atentiei o problema privind colaborarea sa, careia nu i-am gasit o rezolvare, ba mai mult i-am ... (vezi toată discuția)
Contractul de colaborare al stagiarului Lucian Croitoru Lucian Croitoru Un avocat [b]stagiar [/b]care are un contract de colaborare cu o forma de organizare a profesiei (un cabinet individual, de exemplu) poate sa aiba dreptul la ... (vezi toată discuția)