La Multi Ani!
Revin ,dupa ceva vreme, cu o alta problema:la sf. lunii mai(pe 28) a.c. bebe va implini 2 ani iar eu nu am unde sa ma intorc la serv. intrucit am avut un contract de munca pe per. deter. (mai corect un raport serv. incetat cf. art.98 lit h din lg.188/99 rep. - incepind cu 02.03.2009).Cand am primit decizia de incetare ma aflam in conc. medical ( risc maternal - din 27.02.2009) apoi acest concediu s-a prelungit cu cel de maternitate pana la 31.iulie 2009 iar din 01.08.2009 am intrat in CIC.Concediile medicale si de maternitate mi-au fost platite de CAS Buc.Intrebare:care sunt cele 12 luni necesare pt. a obtine somajul? ;mentionez ca, la ultimul loc de munca m-am angajat pe 10 .07.2008.
Multumesc!
1. Se iau in calcul cele 12 luni premergatoare incetarii CIM.
2. Daca in aceasta perioada ati fost in CCC se iau lunile de dinainte de CCC.
3. Mergeti si la AJOFM si intrebati pentru ca eu stiu ca la data incetarii CIM trebuia sa va inscrieti la somaj, chiar daca erati in CCC, pentru a fi fost in evidenta si a beneficia de indemnizatie de somaj dupa CCC.
Multumesc! cand a inc. raportul de serv. eu eram in concediu de risc maternal cu care am mers pana prin martie (catre sfarsit) si apoi am intrat in concediu maternal deci nu am avut nici o zi fara concediu pana cand am intrat in CIC.
Toate conc. mi-au fost platite de Cas si de acolo nu mi s-a spus nimic despre somaj, decit ca pot beneficia dupa term. CIC.Ce era sa fac la AJOFM daca eu am avut concedii pana am pe 01.08.2009 cand am intrat in CIC? as vrea sa stiu care sunt acele 12 luni?
1. In mesajul precedent v-am spus de ce trebuia sa va duceti la AJOFM: sa va ia in evidenta ca ati incetat CIM pe perioada determinata.
2. Ce strica daca va duceti acum la AJOFM? Veti sti sigur raspunsul la intrebarea dvs.
3. Pentru calculul indemnizatiei de somaj se iau cele 12 luni de dinainte de CCC.