avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minorului catre tata-noutati
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minorului catre tata-noutati

Se pare ca a inceput sa se schimbe jurisprudenta si la noi...In data de 13.11.2010 , TMB sectia a 4-a a dat castig de cauza in apel unui tatic ce solicita incredintarea minorei de 3 ani , cu toate ca , la fond acesta fusese incredintata mamei. Noutatea consta in aceea ca pentru prima oara, din ce cunosc( fiind specializata pe astfel de doasare) instanta apreciaza probele echilistant, fara ca mama sa fie dovedit denaturata, ba mai mult , copilul se afla la mama care locuieste separat de tata.
Cel mai recent răspuns: ContSters179589 , utilizator 23:09, 5 Ianuarie 2011
Este normal,din moment ce ambii parinti au drepturi egale.Se pare ca este tot suflul jurisprudentei europene...
A auzit si eu aceasta noutate,sunt din galati si chia anul trecut judecatoria a dat spre incredintare tatalui o minora de 4 ani (e absurd) in urma unui divort,numai ca tatal a declarat ca mama fetitei e in italia si munceste ca prosti.......(nu pot sa zic)ea nu a depus nimic la dosar (contract de munca,residenta,bluturasi prin care sa declare venitul) si nici nu sau prezentat nici unul la divort.Dar cu toate astea tatal a castigat X-(
Nu sunt de acord cu asa ceva.....dar asta e Romania noastra
Buna seara,

Foarte bine ca legea,da sanse egale parintilor.Sunt tati care-si doresc. si merita custodia copiilor.Putine ,adevarat dar sunt cazuri cind tatal ,este mai in "masura" sa obtina custodia copiilor.Au fost cazuri si pe acest forum.
Pentru mine nu "conteaza"la care parinte ramine copilul, ci binele lui.
Eu sunt pentru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor omama omama Buna ziua.in data de 18.06.2012 am avut presupun ultima infatisare la divort care a ramas in pronuntare,fostul sot a cerut custodia exclusiva a minorei cat si ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de custodie AndryFlr AndryFlr Buna ziua, Va scriu aici din partea unui prieten de familie care a ajuns efectiv la capatul puterilor si are nevoie de ajutor, pentru binele fetitei lui. A ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tata oanapdv oanapdv Sotul meu a aflat in urma cu un an si jumatate ca are o fetita ( la nasterea copilului). Cum mama fetitei nu a fost de acord cu efectuarea unui test ADN iar ei ... (vezi toată discuția)