avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA cesiune de creanta
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

cesiune de creanta

Dl B are o creanta de 50.000 la firma A pe care o cesioneaza catre firma C , astfel C devine creditorul lui A.
Firma C are datorii (facturi neplatite) fata de firma A de 80.000.
Se poate realiza stingerea datoriilor intre cele doua firme, prin compensare, fara transfer de numerar?
Ce implicatii are operatiunea de cesiune de creanta dpv al tva? Nu imi dau seama daca se incadreaza in exceptia prevazuta la art. 141 alin 2 CF (recuperare de creante).
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:34, 5 Ianuarie 2011
cesiunea de creante nu este purtatoare de TVA, se cesioneaza la valoarea nominala + accesorii, in baza contractului de cesiune. nu este necesara emiterea de facturi fiscale.

Intre A si C poate avea loc o compensare pina la valoarea celui mai mic debit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie beinaz a beinaz a Am urmatoarea situatie: Firma A are sa-i dea societatii B suma de 16000 lei, reprezentand c/v umei facturi. Firma B are sa-I dea administratorului c/v ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta rodicaonet rodicaonet BUNA ZIUA TUTUROR ! Ma aflu intr-o situatie ciudata si am ascultat pana acum o multime de pareri si nu am reusit sa trag nici o concluzie.Situatia este ... (vezi toată discuția)
Tva transfer parti sociale matmih matmih Buna ziua, Am o nelamurire asupra necesitatii includerii TVA in pretul de achizitie a tuturor partilor sociale detinute la o societate. Codul fiscal nu prea ... (vezi toată discuția)