avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat cu CM 8 ore, cum mai pot realiza si alte ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat cu CM 8 ore, cum mai pot realiza si alte venituri legal?

buna ziua,
sunt angajata la o societate cu CM 8 ore pe zi. In paralel, un prieten mi-a mai dat de facut ceva comisioane, in speta daca ii gasesc clienti noi la produsele lui, imi da comision din incasarile de la acei clienti. Cum sa procedez cel mai sigur si simplu?
Se poate sa fac cu el o conventie, sau un contract de comision?
Nu vreau sa-mi plateasca CAS la stat, dar nici sa iau teapa adica eu sa-i gasesc clienti iar el sa nu-mi plateasca munca.
Ma puteti indruma?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: flori.m , utilizator 17:23, 5 Ianuarie 2011
Contract individual de munca cu o ora pe zi.Va plati foarte putin contributiile.Este mai sigur asa.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
venitul realizat de mine poate varia in functie de volumul vanzarilor lunar. Ce suma poate trece ca si salariu? Si daca nu vrea sa-mi faca contract de munca ?

va multumesc pentru promptitudine
100 lei.Daca nu vrea ,inseamna ca nu este serios.
100 lei. ok am inteles. Dar daca eu realizez vanzari de mai mult sa spunem 500 lei? El imi va trece pe statul de plata 500 din care voi plati impozit si alte contributii? Si eu ca angajat , si el ca firma?
Doamna....100 lei este legal si convenabil.Dar daca doriti sa fiti impozitata pe 500 lei,trecuti in contract,statul roman va iesi in acest an din criza....

Alte discuții în legătură

Modalitatea de plata a comisionului madalin patrascu madalin patrascu Sunt angajat la un magazin de mobila si deci lucrez in vanzari, patronul m-a rugat sa caut o metoda legala prin care sa ma poata plati.Va rog daca se poate ... (vezi toată discuția)
Pt ce perioada calculam impozitul pe profit denisa2011 denisa2011 Pt ce perioada trebuie sa declar impozit acum in iulie 2011: 1. pentru perioada aprilie-iunie unde imi iese un profit de plata de 2100 lei sau 2. pentru ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de raspuns cat mai repede!! NoraK NoraK am si eu o intrebare pentru cine se pricepe sa ma lamureasca..am fost la un interviu si mi s-a spus ca mi se va face contract de mandat...si nu contract de ... (vezi toată discuția)