avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... viol sau profanare de morminte (cadavru)?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

viol sau profanare de morminte (cadavru)?

Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a faptei?
Se considera viol, fiind vorba de raporturi sexuale fara consimtamantul victimei, sau profanare de morminte pentru ca intentia (latura subiectiva) agresorului a fost de a intretine raporturi sexuale cu un cadavru?
Cel mai recent răspuns: aNdreiD , utilizator 14:08, 14 Aprilie 2008
Da... e de manual .:D
pare o speta interesanta...
io as zice asa...
1 Viol... hmmm pare simplu... da`poate nu-i chiar asa...
orice infractiune are nevoie de vinovatie... in cazul violului de intentie... Nu-i chiar asa de usor de dovedit intentia aici...
pentru ca e nevoi de o intentie de a a avea raporturi sexuale si anume cu o persoana in viata... Obiectul material al violului il constituie corpul persoanei de sex feminin (da`stiu, se poate si altfel!), or aici faptuitorul nu avea aceasta intentie..... Deci, violul eu l-as scoate... pentru inceput!
2.Profanare de morminte? nu, deorece nu exista cadavru`
3. Tentativa la profanare de morminte... as zice ca se potriveste...
-Perioada interna, adica hotararea de a comite infractiunea (+) neproblematic.
- periada externa... actele de executare au fost puse in aplicare, deci (+)
deci io as zice tentativa perfecta, improprie la profanare de morminte...
Ar mai intra altceva in discutie???
4. poate totusi si viol? am impresia ca am auzit de un caz asemanator, in care ulterior a fost si viol, da`nu mai stiu argumentarea...
violul este o infractiune complexa, care presupune raporturi sexuale si violenta, agresiune... Or intentia necrofilului a fost alta. Eu cred ca, totusi, cea mai importanta este intentia faptuitorului din momentul savarsirii infractiunii. In dubio pro reo.
adica?
mai sus mi-a scapat ceva...
nu e neaparat nevoie de violenta, profitarea de starea victimei de imposibilitate de aparare e suficienta, insa n-am priceput daca argumentati pentru sau contra viol?

Alte discuții în legătură

Speta Mariana_22 Mariana_22 Va rog frumos daca ma puteti ajuta .Cum se incadreaza urmatoare fapta: o persoana planuieste sa ucida un om .savarseste fapta ,dar in urma constatarii ... (vezi toată discuția)
Test drept penal - partea speciala (foarte multe nedumeriri) anthynidiany anthynidiany Mai jos sunt cateva intrebari dintr-un test semestrial, zic eu, de cosmar. Intrebarile au cel putin un raspuns corect! Rezultatele la test au fost FOARTE ... (vezi toată discuția)
Admitere inm august 2011 ContSters181736 ContSters181736 Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand ... (vezi toată discuția)