avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... viol sau profanare de morminte (cadavru)?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

viol sau profanare de morminte (cadavru)?

Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a faptei?
Se considera viol, fiind vorba de raporturi sexuale fara consimtamantul victimei, sau profanare de morminte pentru ca intentia (latura subiectiva) agresorului a fost de a intretine raporturi sexuale cu un cadavru?
Cel mai recent răspuns: aNdreiD , utilizator 14:08, 14 Aprilie 2008
uite dom`le ca asta cu nepedepsirea tentativei mi-a scapat...#-o
io trebuie sa recunosc ca nu stiu cum se procedeaza exact... cine declara persoana ca fiind decedata, sau daca sa fie dusa la morga... Ma gandesc doar, ca de la momentul presupus al mortii pana la momentul faptei au trecut cel putin cateva ore, asa ca temperatura cadavrului ar trebui sa fie deja mai scazuta decat a ucorpului unei persoane vii, iar rigiditatea cadaverica sa fie deja instalata... or daca persoana respectiva nu era decedata aceste semne ale mortii nu s-ar fi putut instala...

...nu contest ca violul prevede intentia directa... insa intentia se refera doar la rezultatele actiunii, sau nu-i asa? Se poate sa ma insel... :-/
Insa profanare de morminte nu poate fi...chiar si daca un doctor declara ca este vorba de un cadavru, aceasta nu inlatura lipsa obeictiva a unui cadavru...
Aceasta infractiune, in termeni de specialitate, se numeste necrofilie, adica violare de cadavre. ???

Sursa:

Un individ s-a casatorit cu femeia careia ii violase cadavrul
[ link extern ] &

NU exista infractiunea de "necrofilie".
Necrofilia este o forma de perversiune sexuala prin care persoana in cauza obtine satisfactii sexuale doar cu un cadavru. (expplicatia psihologica ar fi ca acesta nu opune rezistenta, nu il critica, se poate detine controlul total.)
Asa cum zoofilia priveste relatiile sexuale cu animale.

Si la viol esxista o forma de nepedepsire daca victima se casatorea cu agresorul, dar acea prevedere s-a abrogat. Era nasol in cazul mai multor agresori, ca numai unul se putea casatori cu victima.
.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
ContSters56778, utilizator
nu exista infractiunea de "necrofilie" in cp al R.Moldova.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta Mariana_22 Mariana_22 Va rog frumos daca ma puteti ajuta .Cum se incadreaza urmatoare fapta: o persoana planuieste sa ucida un om .savarseste fapta ,dar in urma constatarii ... (vezi toată discuția)
Test drept penal - partea speciala (foarte multe nedumeriri) anthynidiany anthynidiany Mai jos sunt cateva intrebari dintr-un test semestrial, zic eu, de cosmar. Intrebarile au cel putin un raspuns corect! Rezultatele la test au fost FOARTE ... (vezi toată discuția)
Admitere inm august 2011 ContSters181736 ContSters181736 Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand ... (vezi toată discuția)