avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de somaj sau nu?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de somaj sau nu?

Va rog frumos sa imi raspundeti dac beneficiez de somaj daca dupa concediul de doi ani m-am intors la lucru si postul meu era ocupat de cineva, si mie mi s-a oferit alt post, daca eu refuz postul recomandat ce se intampla, poate firma sa ma dea in somaj si cu ce articol?
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:04, 6 Ianuarie 2011
1. Locul dvs. de munca nu putea fi ocupat decat pe perioada determinata pana la revenirea dvs. la locul de munca inscris in CIM.
2. Sesizati ITM ca angajatorul nu respecta prevederile din CIM pe care l-ati incheiat cu el.
3. Puteti beneficia de indemnizatie de somaj numai daca va inceteaza CIM cu unul din urmatoarele articole din Codul muncii: art. 31 alin. (4.1), art. 56 lit. b), e), f), h) şi j), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4).
Va multumesc!!! Deci situatia asta nu ma avantajeaza de a sesiza ITM sau de a intra in somaj cu articolele respective. Iar daca sesizez ITM atunci incepe procedurile de judecata:stunned:
1. ITM va verifica cele sesizate de dvs. si va obliga pe angajator sa intre in legalitate.
2. Daca veti ajunge la proces raspunsul de la ITM o sa va fie de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce articol trebuie sa inceteze cim pentru a beneficia de somaj? lolomi lolomi Cu ce art din codul muncii, pot sa imi inchei cartea de munca ca sa pot beneficia de somaj. Art 56 si 61 nu sunt valabile pt mine. (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj adinamihalache adinamihalache Buna ziua!As dori sa stiu daca dupa cei 2 ani de concediu de maternitate se poate acorda somaj daca imi dau demisia de la locul de munca,contractul fiind ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? Teodorov Luigi Teodorov Luigi am c.m. desfacut cu art. 61 lit. a . am dreptul la somaj ? din 20 / 07 / 2010 (vezi toată discuția)