avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SULTA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SULTA

In urma unui proces de partaj, va cer un sfat referitor la urmatoarea speta:
ce sanse exista pt. pornirea unei noi actiuni pentru a se stabili diferenta de valoare / si implicit a cotei ce mi-a revenit / intre valoarea imobilului la data pronuntarii deciziei (in 2001 cu o expertiza din 1998) care a stabilit valoarea sultei corespunzatoare cotei si cea de la data executarii (in 2007 care a schimbat si cota stabilind drept sulta o noua cota ideala)? exista autoritate de lucru judecat?
Va rog daca puteti sa imi mentionati si spete din practica judiciara in masura in care este posibil.
Precizez urmatoarele:
- procesul de partaj a fost solutionat printr-o hotarare irevocabila (inclusiv cu recurs la contestatie la executare silita)
- hotararea irevocabila precizeaza drept sulta o cota ideala
- in urma finalizarii dosarului de executare (in cadrul apelului la contestatia in executare instanta a decis ca executorul judecatoresc a procedat nelegal la efectuarea unei expertize pt. stabilirea valorii imobilului si implicit al cotei ideale, decizie ramasa irevocabila in recurs) acceptarea sultei pe procedura inceputa si sfarsita reprezinta sau nu o achiesare la suma respectiva?
- oare executorul judecatoresc nu stie sa puna in aplicare o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:30, 27 Martie 2008
sulta este o despagubire data in instanta. ar fi bine sa consultati un avocat. oricum din ce relatati, lipsesc date, nu se intelege mare lucru.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
Da, nici eu n-am inteles mare lucru, desi m-am chinuit...
Pai stabileste o cota, un p[rocent din valoarea din dosar a imobilului fara sa se precizeze cat este aceasta valoare? Cam proasta hotarare atunci... :-/
Sulta trebuie sa fie o suma fixa, determinata.
Nu inteleg de ce executorul s-a chinuit cu reevaluare, ori e hotararea asa de proasta ca se inteleg diverse ori...
Reveniti cu detalii, nu prin cuvinte mari, ci simplu, ca sa ne facem o parere. Ce e cu cota ideala? Nu mai e nimic, cota ideala a fost in proces, acum e o sulta. Corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut urgent avocat sammy44 sammy44 caut un avocat specializat in executari silite (vezi toată discuția)
Schimbarea titlului in cadrul contestatiei la executare bcory bcory In cadrul unei executari silite pornite pe baza unei hotarari definitive (data de Tribunal) si devenita irevocabila prin decizia Curtii de Apel, se formuleaza ... (vezi toată discuția)
Cum se desfasoara un proces de partaj nadinne nadinne Cum se desfasoara un proces de partaj? La inceput am inteles ca este procesul pe fond...banuiesc ca e vorba de acel proces in care se aduc martori, dovezi, ... (vezi toată discuția)