avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se desfasoara un proces de partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se desfasoara un proces de partaj

Cum se desfasoara un proces de partaj? La inceput am inteles ca este procesul pe fond...banuiesc ca e vorba de acel proces in care se aduc martori, dovezi, etc...dupa aceea ce se intampla? Cand se ia o decizie? Si mai ales cam care sunt timpii de plata a sultei? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:22, 21 Decembrie 2011
Pentru un proces de partaj indicat ar fi sa aveti un avocat, problema nu se rezolva pe forum.
Exista procesul la instanta de fond, unde se administraza probe (acte, martori), apoi exista caile de atac ordinare si extraordinare...

Multumesc pentru raspuns!si acea sulta cam pe cat timp se da, in cat timp se poate achita?
sulta se achita imediat ce hotararea este executorie sau instanta poate acorda un termen de gratie care nu poate depasi 6 luni de la data cand hotararea este executorie
multumesc! asta vroiam sa stiu, termenii in care ar fi platita sulta. Deci timpul se va decide la hotararea procesului de partaj, nu?
nadinne a scris:

multumesc! asta vroiam sa stiu, termenii in care ar fi platita sulta. Deci timpul se va decide la hotararea procesului de partaj, nu?



Sulta va urma a fi platita in urma unei decizii definitive si irevocabile, adica dupa parcurgerea cailor de atac (apel, recurs).
Acesta decizie, in cazul ca nu o platiti in termenul fixat de instanta, se va investi cu titlu executoriu si va urma un dosar de executare silita.
Acesta la randul lui, are cai de atac, adica puteti formula contestatie la executare.
Asta in caz ca vreti sa trageti de timp, dar finalul va fi acelasi, va trebui sa platiti sulta.

Alte discuții în legătură

Achitare sulta dodorel62 dodorel62 Buna ziua. Eu am avut un proces de partaj si in urma acestu partaj eu am ramas cu casa si trebuie sa-i achit sulta fostei soti o suma de 500 milioane de lei ... (vezi toată discuția)
Partaj neincheiat? sammy44 sammy44 Mi s-a spus ca nu am partajul terminat. Am o hotarare de la fond care dispune vanzarea imobilului prin executor judecatoresc, am o hotarare de la Tribunal, ... (vezi toată discuția)
Termen achitare sulta partaj ContSters61402 ContSters61402 In ultimii doi ani am fost implicata intr-un proces de divort + partaj, in urma caruia decizia a fost atribuirea catre mine a locuintei, cu conditia achitarii ... (vezi toată discuția)