avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se desfasoara un proces de partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se desfasoara un proces de partaj

Cum se desfasoara un proces de partaj? La inceput am inteles ca este procesul pe fond...banuiesc ca e vorba de acel proces in care se aduc martori, dovezi, etc...dupa aceea ce se intampla? Cand se ia o decizie? Si mai ales cam care sunt timpii de plata a sultei? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:22, 21 Decembrie 2011
timpul de plata al sultei poate intradevar sa fie stabilit inclusiv de instanta sau prin acordul partilor.(in cazul in care se va stabili plata unei sulte).desigur, este posibil ca instanta sa decida vanzarea bunului si impartirea banilor(nu este o regula de acordare automata a sultei).timpul de gratie,intradevar nu poate depasi 6 luni de zile.atentie. plata sultei se va efectua cel mai tarziu la momentul in care hotararea este definitiva(recursul nu suspenda de drept executarea).Dc nu se va face prin plata voluntara,veti suporta si cheltuielile de executare(care sunt usturatoare de regula).
Inainte de a deschide procesul de partaj ar trebui sa va ganditi la plata sultei.
Daca nu aveti interes si nu va permiteti sa platiti sulta dupa proces mai bine asteptati.
Daca nu veti achita sulta veti putea fi executat silit sau sa fiti obligat sa vindeti imobilul pentru a plati sulta.
Toate aspectele trebuie gandite mai inainte de a se deschide procesul si nu dupa aceea.
Incercati sa consultati un avocat care sa va informeze verbal, in concret si detaliat asupra tuturor aspectelor posibile pentru a putea lua o decizie inteleapta si mai ales oportuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare sulta dodorel62 dodorel62 Buna ziua. Eu am avut un proces de partaj si in urma acestu partaj eu am ramas cu casa si trebuie sa-i achit sulta fostei soti o suma de 500 milioane de lei ... (vezi toată discuția)
Partaj neincheiat? sammy44 sammy44 Mi s-a spus ca nu am partajul terminat. Am o hotarare de la fond care dispune vanzarea imobilului prin executor judecatoresc, am o hotarare de la Tribunal, ... (vezi toată discuția)
Termen achitare sulta partaj ContSters61402 ContSters61402 In ultimii doi ani am fost implicata intr-un proces de divort + partaj, in urma caruia decizia a fost atribuirea catre mine a locuintei, cu conditia achitarii ... (vezi toată discuția)