avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare

Buna ziua,
as avea si eu niste intrebari....mi-am facut un credit de nevoi personale prin anul 2004, am platit cam vreo 3-4 ani dupa care am avut probleme mari am ramas infara serviciu m-am angajat dar nu m-au platit si incepusem sa platesc din ce in ce mai rar etc....m-au sunat de la banca si am incheiat anul trecut un angajament de plata cu suma de 3 milioane lunar, asta incepand cu luna martie 2010, nu am reusit sa-l indeplinesc intocmai deoarece eu nu lucram si am inceput sa fac plati prin mai iunie, (intre timp eu ii sunam sa le spun ca nu am cum sa platesc, m-au inteles), dar m-am trezit in luna iulie ca ma suna intruna de la o firma de recuperare credite unde fara angajament de plata le platesc 3 milioane pe luna ba voi incerca sa dau cat mai mult, ba mai nou ma ameninta ca ma dau in judecata(,mentionez ca eu nu ma niciun bun pe numele meu), cu executare silita, dar eu chiar le platesc in fiecare luna...vreau sa intreb si eu ce pot sa-mi faca in cazul asta?credeti ca daca eu le dau 3 milioane pe luna ei ma dau in judecata?am inteles ca daca ma dau in judecata pot sa-mi opreasca din salar 1/3 care ar fi 170 ron...Ma dau ei in judecata ca sa primeasca mai putin de la mine?ma tot forteaza sa le platesc mai mult dar eu chiar nu am de unde sa le dau mai mult chiar daca as vrea.....
Cel mai recent răspuns: prima21vera , utilizator 13:00, 6 Ianuarie 2011
platiti cum puteti si nu-i luati in seama. daca nu aveti bunuri , nu au ce sa vanda, iar pe salariu, va pot pune poprire pe 1/3
Amatori..... Pai daca au un contract de credit care e deja titlu executoriu ce judecata sa mai fie?....
Platiti cat platiti, daca nu, mai mult de 1/3 din salariu nu au cum sa va ia. Sau 1/2 daca mai aveti si alti creditori care pun poprire pe salariu

Rectific, contractul de credit nu cred ca mai e titlu executoriu in mana societatii de recuperari creante intrucat el este titlu executoriu doar in baza legii bancare si doar pentru institutii bancare. Aceasta societate de recuperari fiind un SRL...nu cred ca in mana lui mai are putere de titlu executoriu? Alte idei??? Argumente ?

Si nu trebuie sa fiti linistita. Daca e titlu executoriu e aiurea ca va executa in cateva luni. Daca nu e titlu executoriu tre sa va dea in judecata si poate dura si 2-3 ani...
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
godot, utilizator
multumesc f mult pt raspuns...m-ati mai linistit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neplatit chivudana chivudana Acum 1 an am facut un credit de nevoi personale. Din imposibilitate de plata nu am mai platit. Cocreditor am avut-o pe fata mai mare. Mentionez ca nu am in ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune creanta- cesiunea drepturilor salariale Delia Popescu Delia Popescu Buna Ziua, As dori sa ma ajute cineva care cunoaste speta. In situatia in care anagajatul unei unitati nu este de acord sa i se retina pe statul de plata, ... (vezi toată discuția)
Problema salariu- despre poprire cristiantomapl cristiantomapl buna seara, am o mare nelamurire in privinta unei posibile angajari. am un cred la o banca pe care nu l-am mai platit deloc si o datorie la o firma de ... (vezi toată discuția)