avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... repunerea in termen facuta de o banca la un credit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

repunerea in termen facuta de o banca la un credit neplatit

Daca am un credit bancar de nevoi personale pe 8 ani si dupa 3 ani nu mai pot sa-l platesc, creditul se prescrie daca banca nu mai repunerea in termen acest credit. De cate ori poate sa faca aceasta repunere in termen ?
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 16:08, 9 Ianuarie 2011
rsebastian a scris:

Daca am un credit bancar de nevoi personale pe 8 ani si dupa 3 ani nu mai pot sa-l platesc


Dar in acesti trei ani l-ati platit?
Cand a fost ultima plata a dvs?
daca nu dai toate detaliile sa nu te astepti la raspunsuri pertinente.
Buna, da in acesti 3 ani l-am platit. Acum 3 luni am primit o perioada de gratie de 3 luni, am facut o cerere si mi s-au oferit 3 luni de gratiere, de neplata. Acum din 16 ianuarie trebuie sa ma duc sa recalculeze ratele insa nu mai am de unde sa plastesc.
Ultima plata a fost prin luna septembrie.

Multumesc aniticpat pentru rapsuns.
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
rsebastian, utilizator
In acest caz datoria nu se prescrie.
Daca nu ati fi platit de trei ani si banca nu v-a dat in judecata sau sa incerce executarea, atunci s-ar fi prescris, dar numai dupa pasivitatea bancii timp de trei ani.
Ultima plata de acum 3 luni este practic ultima recunoastere a creditului.
Despre asta doresc sa vorbesc. De acum incolo nu mai pot sa imi platesc ratele, si am inteles ca dupa 3 ani se prescrie datoria daca banca nu face repunere la termen a creditului. Intrebarea mea era de cate ori poate banca sa faca aceasta repunere la termen, care am inteles ca e reinoirea urmaririi mele ?

Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie banca / fima recuperari herminac herminac Buna ziua! M-ar interesa in cat timp se prescrie o datorie catre banca ? firma recuperari creante. Mentionez ca ultima rata platita / ultima legatura cu ... (vezi toată discuția)
Prescrierea unei datorii bancare rolandcojocaru rolandcojocaru In cati ani se prescrie datoria pe care o persoana fizica o are la o banca? Mai exact cand,de la timpul in care a fost contactat creditul sau de cand s-a ... (vezi toată discuția)
Credit bancar dat la firma de recuperare nairpic23 nairpic23 Am luat un credit in anul 2009 si am platit cateva rate. datorita unor probleme financiare din decembrie 2009 nu am putut sa mai achit nici o rata. In ... (vezi toată discuția)