avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Stat salarii la Conventii Civile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Stat salarii la Conventii Civile

Buna ziua,

Puteti sa-mi spuneti cum arata un stat de salarii la Conventii Civile?

Daca aveti un model mi-l puteti trimite pe adresa: cristina.vasile@helion2000.ro ???

Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: morfeus , utilizator 17:40, 19 Noiembrie 2008
Asta e ca si cum ati intreba: cum arata plopul care face pere? :)

Pai salariul este un element esential al contractului de munca. Daca nu e contract de munca vorbim despre orice altceva (pret, etc) mai putin salariu.
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2008
romascanu, moderator
Imi cer scuze pentru formularea incorecta a intrebarii.

As vrea sa stiu ce alte retineri se fac pe langa impozitul de 16%( opteaza in cadrul conventiei civile) la o conventie civila?

Am auzit fel si fel de pareri, ca s-ar retine cas 9,5%, sanatate 6,5%, somaj....ceea ce nu stiu cat de corect este.

Poate ma luminati si pe mine, ca sunt total in ceata.

Multumesc
Persoana respectiva obtine venit din activitati independente. Chiar daca e obligata la plata contributiilor in sistemele de asigurari, retinerea nu se face la sursa. Nu trebuie sa ii opriti nimic.
Multumesc de raspuns,


Dar impozitul de 16% cred ca da.

????
Acela e altceva, si veti retine numai 10%, restul plateste beneficiarul:

Art. 52 - Reţinerea la sursă a impozitului reprezentând plăţi anticipate pentru unele venituri din activităţi independente

(1) Plătitorii următoarelor venituri au obligaţia de a calcula, de a reţine şi de a vira impozit prin reţinere la sursă, reprezentând plăţi anticipate, din veniturile plătite:

a) venituri din drepturi de proprietate intelectuală;

b) venituri din vânzarea bunurilor în regim de consignaţie;

c) venituri din activităţi desfăşurate în baza contractelor de agent, comision sau mandat comercial;

d) venituri din activităţi desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor civile încheiate potrivit Codului civil, altele decât cele menţionate la art. 78 alin. (1) lit. e);

e) venituri din activitatea de expertiză contabilă şi tehnică, judiciară şi extrajudiciară;

f) venitul obţinut de o persoană fizică dintr-o asociere cu o persoană juridică contribuabil, potrivit titlului IV, care nu generează o persoană juridică.

(2) Impozitul ce trebuie reţinut se stabileşte după cum urmează:

a) în cazul veniturilor prevăzute la alin. (1) lit. a) - e), aplicând o cotă de impunere de 10% la venitul brut;

b) în cazul veniturilor prevăzute la alin. (1) lit. f), aplicând cota de impunere prevăzută pentru impozitul pe veniturile microîntreprinderilor la veniturile ce revin persoanei fizice din asociere.

(3) Impozitul ce trebuie reţinut se virează la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost plătit venitul, cu excepţia impozitului aferent veniturilor prevăzute la alin. (1) lit. f), pentru care termenul de virare este reglementat potrivit titlului IV.

Alte discuții în legătură

Contract de munca +conventie civila Mariana Laura Mariana Laura Buna ziua! Daca cumulez veniturile din contract de munca si conventia civila care sunt darile la stat care trebuie platite pentru conventia civila? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Conventii civile siberd siberd Buna ziua!As vrea sa intreb daca dupa noul Cod al muncii vor fi acceptate conventii intre persoane juridice si persoane fizice neautorizate? Daca da , cum se ... (vezi toată discuția)
Contracte civile?!?! contract de prestari servicii - art 52 cod fiscal anamaria2006 anamaria2006 Am auzit recent de aceasta denumire de contract civil in sensul de contract de prestari servicii.Din cate am inteles este vorba de un contract incheiat de o ... (vezi toată discuția)