avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contestatia la executare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contestatia la executare

Buna ziua 1

Am si eu o intrebare , mai excista contestatia la executarea mandatului in penal. M-a rugat cineva sa ii fac , si vad pe codul de procedura penala ca art 461 este inlocuit de rejudecare . Vroiam sa solicit contopirea a doua pedepse.

Va multumesc1
Cel mai recent răspuns: Dalila-Georgiana Herescu , Avocat 03:44, 6 Ianuarie 2011
faceti cerere de contopire a celor doua pedepse.
cererea de contopire nu se facea in cadrul contestatiei la executare ? si la ce instanta se depune? Era una din conditiile admisibilitatii cereri posibilitaea micsorarii pedepsei.

Ar fi ok daca mi-ati indicat cateva articole. Multumesc1
''Instanţa competentă să soluţioneze cererea de contopirea a pedepselor aplicate prin hotărâri de condamnare pronunţate de instanţe române şi prin hotărâri de condamnare pronunţate de instanţe străine - hotărâri recunoscute de Curtea de Apel Bucureşti în procedura transferării persoanei condamnate - este, conform art. 449 alin. (2) C. proc. pen., instanţa corespunzătoare instanţei de executare a ultimei hotărâri în a cărei circumscripţie se află locul de deţinere a persoanei condamnate. Dacă ultima hotărâre de condamnare a fost pronunţată de o instanţă străină, instanţa competentă să soluţioneze cererea de contopire a pedepselor este instanţa în a cărei circumscripţie se află locul de deţinere a persoanei condamnate, corespunzătoare instanţei care, potrivit legii române, ar fi judecat cauza în primă instanţă. ''

I.C.C.J., Secţia penală, încheierea nr. 414 din 15 martie 2010

Contestatia la executare este prev de art.461 c.proc.pen. ( nu stiu in ce cod v-ati uitat dvs.).:rtfm:
Contestatia contra executarii hotararii penale se poate face in urmatoarele cazuri:
a) cand s-a pus in executare o hotarare care nu era definitiva;
b) cand executarea este indreptata impotriva altei persoane decat cea prevazuta in hotararea de condamnare;
c) cand se iveste vreo nelamurire cu privire la hotararea care se executa sau vreo impiedicare la executare;
d) cand se invoca amnistia, prescriptia, gratierea sau orice alta cauza de stingere ori de micsorare a pedepsei, precum si orice alt incident ivit in cursul executarii.
In cazurile prevazute la lit. a), b) si d) contestatia se face, dupa caz, la instanta prevazuta in alin. 1 sau 6 al art. 460, iar in cazul prevazut la lit. c), la instanta care a pronuntat hotararea ce se executa.
Contestatia impotriva actelor de executare privind confiscarea averii se solutioneaza de instanta civila, potrivit legii civile.

da asa este eu m-am uitat in Cod. p.p. publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 486 din 15/07/2010 care intra in vigoare peste 12 luni daca nu ma insel , prevederile vechiului cod sunt inca in vigoare .

Multumesc pentru promtitudine1

Alte discuții în legătură

Contopire teona11 teona11 unde se contopesc pedepsele, daca una e data de curtea de apel si alta de judecatorie? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare - contopire cu alta pedeapsa adelam31 adelam31 sotul meu are o pedeapsa de 3 ani de executat pt inselaciune, iar decizia definitiva s-a emis in timp ce era arestat in alt dosar cu o fapta total diferita de ... (vezi toată discuția)
Competenta in caz de contestatie la executare in penal ionescucarmen ionescucarmen petentul a fost condamnat de catre Judecatoria Tulcea. petentul a formulat contestatie la executare la Judecatoria Braila - aceasta fiind instanta in carei ... (vezi toată discuția)