avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contestatia la executare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contestatia la executare

Buna ziua 1

Am si eu o intrebare , mai excista contestatia la executarea mandatului in penal. M-a rugat cineva sa ii fac , si vad pe codul de procedura penala ca art 461 este inlocuit de rejudecare . Vroiam sa solicit contopirea a doua pedepse.

Va multumesc1
Cel mai recent răspuns: Dalila-Georgiana Herescu , Avocat 03:44, 6 Ianuarie 2011
Imi cer scuze1

Revin cu o intrebare.

Persoana in cauza este incarcerata la Penitenciarul Barcea Jud Hunedoara, ultima sentinta este pronuntata de judecatoria Alba, iar penultima de judecatoria Sibiu.

La ce instanta sa adresez Contestatia la executare ? La Deva , in jurisdictia unde se afla incarcerat, la Alba unde s-a pronuntat ultima sentinta , sau la Sibiu?

Multumesc anticipat1
Conform art. 449 alin.(2)C.pr.pen. "Instanta competenta sa dispuna asupra modificarii pedepsei este....in cazul cand cel condamnat se afla in stare de detinere...instanta corespunzatoare in a carei raza teritoreala se afla locul de detinere..".
Prin urmare, va veti motiva in drept cererea de contopire a pedepselor in temeiul art . 461 alin. (1) lit. d, raportat la art. 449 alin. (2) C.pr.pen si o veti introduce la Deva.
Cred ca ati inteles ca cererea de contopire a pedepselor de care vorbeam mai sus o veti face pe calea CONTESTATIEI LA EXECUTARE.
ATENTIE la art.XVIII pct.60 din Legea 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor (MICA REFORMA), care modifica art. 462 si introduce alin. 3 care prevede :"Cererile ulterioare de contestatie la executare sunt inadmisibile daca exista identitate de persoana, de temei legal, de motive si de aparari."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contopire teona11 teona11 unde se contopesc pedepsele, daca una e data de curtea de apel si alta de judecatorie? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare - contopire cu alta pedeapsa adelam31 adelam31 sotul meu are o pedeapsa de 3 ani de executat pt inselaciune, iar decizia definitiva s-a emis in timp ce era arestat in alt dosar cu o fapta total diferita de ... (vezi toată discuția)
Competenta in caz de contestatie la executare in penal ionescucarmen ionescucarmen petentul a fost condamnat de catre Judecatoria Tulcea. petentul a formulat contestatie la executare la Judecatoria Braila - aceasta fiind instanta in carei ... (vezi toată discuția)