Am si eu o intrebare , mai excista contestatia la executarea mandatului in penal. M-a rugat cineva sa ii fac , si vad pe codul de procedura penala ca art 461 este inlocuit de rejudecare . Vroiam sa solicit contopirea a doua pedepse.
Persoana in cauza este incarcerata la Penitenciarul Barcea Jud Hunedoara, ultima sentinta este pronuntata de judecatoria Alba, iar penultima de judecatoria Sibiu.
La ce instanta sa adresez Contestatia la executare ? La Deva , in jurisdictia unde se afla incarcerat, la Alba unde s-a pronuntat ultima sentinta , sau la Sibiu?
Conform art. 449 alin.(2)C.pr.pen. "Instanta competenta sa dispuna asupra modificarii pedepsei este....in cazul cand cel condamnat se afla in stare de detinere...instanta corespunzatoare in a carei raza teritoreala se afla locul de detinere..".
Prin urmare, va veti motiva in drept cererea de contopire a pedepselor in temeiul art . 461 alin. (1) lit. d, raportat la art. 449 alin. (2) C.pr.pen si o veti introduce la Deva.
Cred ca ati inteles ca cererea de contopire a pedepselor de care vorbeam mai sus o veti face pe calea CONTESTATIEI LA EXECUTARE.
ATENTIE la art.XVIII pct.60 din Legea 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor (MICA REFORMA), care modifica art. 462 si introduce alin. 3 care prevede :"Cererile ulterioare de contestatie la executare sunt inadmisibile daca exista identitate de persoana, de temei legal, de motive si de aparari."