petentul a fost condamnat de catre Judecatoria Tulcea. petentul a formulat contestatie la executare la Judecatoria Braila - aceasta fiind instanta in carei raza se afla locul de detinere. intrebarea mea este care instanta este competenta teritorial?, avand in vedere ca art. 460 alin. 1 din c.pr.pen prevede ca instanta de executare este cea competenta. sau ma incadrez la art. 460 alin. ultim. :" Dispoziţiile alineatelor precedente se aplică şi în cazul în care rezolvarea uneia din situaţiile reglementate în prezentul titlu este dată în competenţa instanţei în a cărei rază teritorială se află locul de deţinere sau unitatea unde cel condamnat execută pedeapsa. Soluţia se comunică instanţei de executare." - ca eu de aici inteleg ca poate fi si braila. m-am uitat pe portal si am vazut ca petentul mai are o cont la exec si l atulcea, ceea ce m aface sa cred k tulcea-intanta de executare este competenta. ce ziceti?
Dacă cel care a a fost condamnat este deţinut, competenţa aparţine instanţei corespunzătoare în grad în a cărei rază teritorială se află locul de deţinere.
Depinde însă şi de cazul pentru care se introduce cererea de contestaţie, fiindcă , dacă este vorba despre art. 461 , lit.c , competenţa aparţine instanţei care a pronunţat hotărârea, căci aceasta poate da lămuririle necesare.