avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... competenta in caz de contestatie la executare in penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

competenta in caz de contestatie la executare in penal

petentul a fost condamnat de catre Judecatoria Tulcea. petentul a formulat contestatie la executare la Judecatoria Braila - aceasta fiind instanta in carei raza se afla locul de detinere. intrebarea mea este care instanta este competenta teritorial?, avand in vedere ca art. 460 alin. 1 din c.pr.pen prevede ca instanta de executare este cea competenta. sau ma incadrez la art. 460 alin. ultim. :" Dispoziţiile alineatelor precedente se aplică şi în cazul în care rezolvarea uneia din situaţiile reglementate în prezentul titlu este dată în competenţa instanţei în a cărei rază teritorială se află locul de deţinere sau unitatea unde cel condamnat execută pedeapsa. Soluţia se comunică instanţei de executare." - ca eu de aici inteleg ca poate fi si braila. m-am uitat pe portal si am vazut ca petentul mai are o cont la exec si l atulcea, ceea ce m aface sa cred k tulcea-intanta de executare este competenta. ce ziceti?
Dacă cel care a a fost condamnat este deţinut, competenţa aparţine instanţei corespunzătoare în grad în a cărei rază teritorială se află locul de deţinere.
Depinde însă şi de cazul pentru care se introduce cererea de contestaţie, fiindcă , dacă este vorba despre art. 461 , lit.c , competenţa aparţine instanţei care a pronunţat hotărârea, căci aceasta poate da lămuririle necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatia la executare ovidiuhanzu ovidiuhanzu Buna ziua 1 Am si eu o intrebare , mai excista contestatia la executarea mandatului in penal. M-a rugat cineva sa ii fac , si vad pe codul de procedura ... (vezi toată discuția)
Suspendarea pedepsei sub supraveghere - ce demersuri trebuie facute? ralumat ralumat Avem o hotarare definitiva (ICCJ) de 3 ani cu executare. Condamnatul intruneste criteriile pe care le-am gasit pe net. Unde trebuie sa ma adresez pentru a ... (vezi toată discuția)
Unde se depune o contestatie pentru executare silita. keylin keylin Va rog sa imi spuneti, unde se depune o contestare a executarii silite.La judecatoria din orasul unde locuiesc in prezent eu sau la judecatoria care a ... (vezi toată discuția)