avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspendarea pedepsei sub supraveghere - ce demersuri ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspendarea pedepsei sub supraveghere - ce demersuri trebuie facute?

Avem o hotarare definitiva (ICCJ) de 3 ani cu executare. Condamnatul intruneste criteriile pe care le-am gasit pe net. Unde trebuie sa ma adresez pentru a solicita suspendarea pedepsei sub supraveghere? Cat de des intalnita este aceasta decizie in practica romaneasca?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:42, 7 Mai 2009
este des intalnita...cel putin eu am vazut multe...
trebuie sa aveti motive pt. a cere asta.
cel mai bine este sa va adresati unui avocat din orasul dvs.

av.m.vasilescu
Solicitarea se face la instanta competenta de solutionare a acestei cereri.
Oricum fara un avocat nu cred ca este indicat sa faceti demersuri.

Succes!
Cu siguranta ma voi adresa unui avocat (altul decat cel care ne-a obtinut condamnarea), insa intalnirea mea este programata abia joi. Stiti cum e, am "prins" raza de speranta si vroiam sa ma documentez inainte. Instanta competenta difera in functie de cazul pentru care a fost condamnat? Sau urmam pasii obisnuiti - judecatorie, etc..
ralumat a scris:

Avem o hotarare definitiva (ICCJ) de 3 ani cu executare. Condamnatul intruneste criteriile pe care le-am gasit pe net. Unde trebuie sa ma adresez pentru a solicita suspendarea pedepsei sub supraveghere? Cat de des intalnita este aceasta decizie in practica romaneasca?
Va multumesc!

Daca e hotarare definitiva cu executare nu mai aveti ce face.S-a terminat.
Doar liberare conditionata o sa cereti dupa ce executati fractia de pedeapsa prevazuta de lege in penitenciar.

avocat Claudiu Lascoschi
Asa este. Liberare conditionata sau, eventual, o amanare sau intrerupere a executarii pedepsei.

Alte discuții în legătură

Admisibilitatea in principiu a cererii de revizuire apetrei.mihai apetrei.mihai in baza Legii 143/2000 art. 2, am fost condamnat la 5 ani cu executare, retinandu-se impotriva mea si art. 7 din Legea nr. 39/2003.cu toate ca din materialul ... (vezi toată discuția)
Redozari pedepse dupa noul cod penal sleepy sleepy Buna seara! As dori sa stiu modul de executarea al pedepselor dupa noul Cod Penal... multumesc (vezi toată discuția)
Astept raspuns ionela moraru ionela moraru Ce motive accepta instantele pentru intreruperea pedepsei? (vezi toată discuția)