avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Buna seara
Mama mea a fost angajata incepand cu data de 10 sau 15.08.1975 pana la data de 01.05.2010. ( din data incheierii contractului individual de munca , beneficieaza de somaj) Este nascuta la data de 31.03.1956 , asta insemnand o vechime in munca de 35 de ani si varsta de 54 de ani (in martie va implini 55 de ani?). Se incadreaza la pensia anticipata? Sau mai bine zis cand isi poate depune actele pentru a putea beneficia de aceasta pensie ?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: likeice29 , utilizator 12:16, 7 Ianuarie 2011
Mama dvs. poate beneficia de:
-pensie pentru limita de varsta la 60 de ani si 4 luni;
-pensie anticipata partiala la varsta de 55 de ani si 4 luni intrucat a realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani si 4 luni.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
O zi buna tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala la 55 ani cu 35 ani vechime neintrerupta in invatamant? ContSters224470 ContSters224470 Mama mea e nascuta in septembrie 1956 (55 ani impliniti). Are 35 de ani vechime (neintrerupta) in invatamant (ca educatoare). Conform casei de pensii Suceava, ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata fara penalizare tavi55 tavi55 Am pe mama soacra nascuta in aprilie 1955 si are 36 de ani vechime si e in campul muncii. Poate sa imi spuna cineva daca se incadreaza la pensia anticipata ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala amramos amramos un barbat nascut in ianuarie 1953 ,care are 39 ani munca , 22 ani lucrati in grupa a II a de munca se pensioneaza pt.limita de varsta in ian 2018 ,limita de ... (vezi toată discuția)