avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie de creanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie de creanta

Buna ziua

Avem in asociatia noasta un apartament in care numai locuieste nimeni de 1 an.
Apartamentul; era cumparat pe firma cu credit de la banca.
Firma respectiva nu platise TVA la stat asa ca D.G.F.P. PRAHOVA a introdus procedura de faliment.
Asociatia de proprietari este condusa in prezente de cativa locatari.(presedinte +cenzor+membru)
Asociatia de proprietari a introdus dupa consultari cu banca o declaratie de creanta impotriva apartamentului la 6 octombrie 2010.
In prezent statusul dosarului este [ link extern ]

Ce mai urmeaza?
Mai trebuie cum zice legea 230 sa mergem la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara?
Momemtan avem o coloana in care distrubuim sumele ce revin apartamentului respectiv la toti proprietarii pe cota indiviza.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
Rasarit, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 12:03, 9 Ianuarie 2011
va rog sa fiti mai explicit ca nu am inteles nimic din ce povestiti. Ce fel de declaratie de creanta? Ce contine? Impotriva cui? Pentru ce? ....
Declaratia de creanta pentru recuperarea sumei datorate catre administratie de 3000 ron la data respectiva ca ea creste mereu desi nu aplicam penalizari.


C A T R E
TRIBUNALUL BUCURESTI
SECTIA A VII A COMERCIALA
DOSAR NR.48147/3/2009
TERMEN:02.02.2011

Asociatia.....

DECLARATIE DE CREANTA


Impotriva debitoarei SC ..... SRL – in faliment, cu sediul in ADRESA, Ap X, prin care intelegem sa dispuneti inregistrarea creantei noastre in valoare de 3000 lei, reprezentand contravaloarea cheltuielilor de intretinere si caldura pe perioada aprilie 2009 si pana in prezent.
Mentionam ca, apartamentul a fost lasat cu sistemul de incalzire deschis, sistem de incalzire care este racordat la central termica a intregului imobil.

Administratia
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
Rasarit, utilizator
pai proprietarul trebuie sa plateasca intretinerea, daca nu poate ... din cate stiu, asociatia de proprietari are primul drept in recuperarea datoriilor (drept imobiliar asupra apartamentului) si mai apoi restul...
un jurist v-ar putea sfatui mai bine, ce si cum aveti de facut.
Da dar aici sunt 3 parti

1 statul D.G.F.P. PRAHOVA
2 banca Transilvania
3 asociatia

Statul are de luat si poate ramane ceva si pt noi.
Astept sfaturile dv.
@Rasarit

Asociatiile de proprietari au prioritate in astfel de cazuri:

"Legea 230/2007
Art. 51. - (1) Asociatia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor si altor spatii proprietati individuale ale proprietarilor din condominiu, precum si un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cota de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, dupa cheltuielile de judecata datorate tuturor creditorilor in interesul carora au fost facute."

Ceea ce trebuie sa faceti este sa depuneti un formular tipizat privind privilegiul imobiliar. Daca nu il gasiti in sectiunea documente utile lasati-mi adresa de email intr-un mesaj privat.

Alte discuții în legătură

Ipoteca de rang 1 versus legea 230 / 2007 art 51 max36 max36 La mine in bloc a existat un proprietar de apartament care a avut un credit la banca ipotecat cu apartamentul in catre avea sediul firmei.Nu a mai platit si e ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii rau-platnic cristian_conea cristian_conea In bloc exista un proprietar care are apartamentul scos la licitatie de catre o banca pt. neplata creditului luat. Proprietarul are datorii la plata ... (vezi toată discuția)
Vânzare la licitație apartament cu privilegiu instituit de asociație. ce se mai poate face dacă asociația nu și-a recuperat prejudiciul? Remusflorilor180 Remusflorilor180 Buna, Asociația de proprietari în care locuiesc a instituit privilegiu imobiliar asupra unui apartament cu restante , care ulterior a fost vandut de banca ... (vezi toată discuția)