avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

Firma mea la data sesizarii insolventei de catre finante , adica in luna iunie cu suma de 37000 ron era peste pragul de 30000 ron , iar la inceperea procedurii , adica 3 octombrie , dupa modificarea pragului la 45000 ron , sint sub prag, Se poate declansa procedura de insolvabilitate impotriva firmei mele ?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 23:32, 7 Ianuarie 2011
Da
Multumesc . exista vreo reglementare in acest senns. ce sanse am la curtea de apel , mai ales ca intre timp am platit datoriile ?
ce sanse am la curtea de apel , mai ales ca intre timp am platit datoriile ?

Aveti sanse daca ati platit creanta
Valoarea prag trebuie indeplinita la data pronuntarii hotararii de lichidare.
Popa Elena a scris:

Valoarea prag trebuie indeplinita la data pronuntarii hotararii de lichidare.

Din practica si din jurisprudenta va spun ca nu este asa
Daca la data introducerii cererii de catre creditor conditia referitoare la valoarea prag era indeplinita ( min 30.000 lei ) atunci se va deschide procedura chiar daca azi valoarea prag este de min 45.000 lei !

Alte discuții în legătură

Insolventa carmendehelean carmendehelean Va rog sa-mi spuneti in ce conditii un furnizor poate declansa procedura de insolventa a datornicului(SRL).Daca se poate sa-mi dati legislatie.Va multumesc (vezi toată discuția)
Cum se declara insolventa lunga lunga Buna ziua , am un SRL si as dorii sa stiu daca un alt SRL, ne poate solicita insolventa, deoarece am refuzat un BO in valoare de 10000ron, pt ca am avut contul ... (vezi toată discuția)
Limita plata debit restant insolventa tudor9 tudor9 Buna ziua, Daca o S.C achita debitul restant (intr-o procedura de insolventa) pana la aducerea sa sub pragul minim de intentare a actiunii (30000 Lei), are ... (vezi toată discuția)