r.gabi a scris:
Formulati memorii ,daca se poate documentate cu probe care sa dovedeasca sustinerile dvs,catre IGPR-Directia Generala Anticoruptie si catre Directia Generala de Protectie Informativa din cadrul aceleiasi institutii.
Atasati si copii de pe raspunsurile primite de la organele carora v-ati adresat.
Daca sesizarile nu sunt dovedite cu acte,martori sau cu alte probe riscati ca persoanele reclamate sa se indepte impotriva dvs cu plangeri penale pentru denuntare calomnioasa.
Observ ca subiectul acesta e mutat de colo colo... ba la "Avocati si Admitere in avocatura" .. ba inapoi la "Codul rutier, contraventii si probleme conexe".. inseamna ca am starnit ceva interes :)
Voi astepta intai sa vad ce raspuns mi se da din partea DRPCIV, dar si MAI care are in subordine si DGA si DGIPI..
Acum am citit pe site-ul DGA si am identificat asemanator cu ce mi s-a intamplat mie ceva la "Infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie":
[ link extern ]
Legea 78/2000 – Art. 13 indice 2
Infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi infracţiunea de abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani.
(asta dat fiind faptul ca seful de serviciu si cel putin 2 lucratori de acolo au refuzat sa ma primeasca sa dau examen in termen conform orarului afisat, pe motiv ca nu mai deschid aplicatia doar pentru mine)
Si am mai citit pe site-ul DGA la mine in judet la sectiunea "cazuri rezolvate" si e BLANK din 2009... si printre putinele cazuri care sunt rezolvate sunt cele de "dare de mita" si nicidecum de "luare de mita"... sunt si aia la fel de corupti.. de aia am zis ca sunt mana in mana toti...
Prin reclamatia care am facut-o catre DRPCIV si MAI am sustinut doar prin ce am trecut eu si cum au facut lucratorii abuz in serviciu , iar asta se poate verifica... nu au cum sa zica ca eu de fapt nici nu m-am prezentat ca ii prind cu minciuna... cel putin ultima data cand am scos permisul cu toate categoriile luate, se poate vedea usor data si la ce ora a fost cerut... stiam eu de ce am zis sa mi-l scoata atunci pe loc ;).. si mai sunt si camere..
Iar daca chiar se vrea sa se cerceteze subiectul eu le-am zis sa se duca si sub acoperire sa vada cum le sunt incalcate drepturile rand pe rand..
Nu am zis nicaieri ca am dat mita cuiva sau ca ei au primit mita - desi se poate verifica si asta daca se vrea... am zis doar ca mi-au fost incalcate drepturile, s-a facut abuz in serviciu, si de faptul ca sunt corupti fiind mana in mana examinatorii si instructorii, se acopera unii pe ceilalati...
Acum in ceea ce priveste starea tehnica a autovehiculelor, se pare ca cei de la DRPCIV nu sunt responsabili de asta... adica nici nu ii intereseaza daca masina nu are centura de siguranta, contact si are o directie de zici ca e barca cu panza, fuge de pe o parte pe alta...
Dar eu cred ca examinatorii ar trebui sa sesizeze aceste aspecte... ca altfel de ce naiba mai e examen?? eu stiu ca pot primi amenda pentru faptul ca nu port centura.. toate sunt in legatura sau asa ar trebui...
Se poate ajunge in situatii de genul:
[ link extern ]
[ link extern ]
Si asta pt ca atunci cand a dat examenul a dat tot pe o masina proasta ca asta si s-a invatat asa... corpul uman este foarte adaptabil si se adapteaza sa mearga chiar si cu o masina mai proasta.... dar asta nu inseamna ca e imun la un accident de gen...
Am trimis un mail care Ministerul Transporturilor si catre ARR agentia nationala.. si am zis ca doresc sa stiu si eu carei institutii trebuie sa ma adresez pentru intocmirea unei petitii referitoare la starea tehnica si dotarea autovehiculului pe care am sustinut examenul auto. O eventuala plangere catre Agenţia judeţeana a Autorităţii Rutiere Române este exclusa, cel care detine scoala auto din umbra lucreaza chiar la ARR si deci se va musamaliza cauza.
Deocamdata nu am primit nici un raspuns, mi-e sa nu se simta cu musca pe caciula si sa zica ca vreau sa ii dau in gat chiar pe ei :) :slap: ca eu nu am dat datele mele si nici judetul... de aia se intarzie raspunsul...
Am citit pe site-ul MAI
[ link extern ]
LEGE nr. 544 din 12 octombrie 2001 (*actualizata*) privind liberul acces la informatiile de interes public (actualizata pana la data de 26 februarie 2002*)
ART. 7
(1) Autoritatile si institutiile publice au obligatia sa raspunda in scris la solicitarea
informatiilor de interes public in termen de 10 zile sau, dupa caz, in cel mult 30 de zile de la inregistrarea solicitarii, in functie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrarilor documentare si de urgenta solicitarii. In cazul in care durata necesara pentru identificarea si difuzarea informatiei solicitate depaseste 10 zile, raspunsul va fi comunicat solicitantului in maximum 30 de zile, cu conditia instiintarii acestuia in scris despre acest fapt in termen de 10 zile.
(2) Refuzul comunicarii informatiilor solicitate se motiveaza si se comunica in termen de 5 zile de la primirea petitiilor.
SI
CAP. 3
Sanctiuni
ART. 21
(1) Refuzul explicit sau tacit al angajatului desemnat al unei autoritati ori institutii
publice pentru aplicarea prevederilor prezentei legi constituie abatere si atrage
raspunderea disciplinara a celui vinovat.
(2) Impotriva refuzului prevazut la alin. (1) se poate depune reclamatie la conducatorul autoritatii sau al institutiei publice respective in termen de 30 de zile de la luarea la cunostinta de catre persoana lezata.
(3) Daca dupa cercetarea administrativa reclamatia se dovedeste intemeiata, raspunsul se transmite persoanei lezate in termen de 15 zile de la depunerea reclamatiei si va contine atat informatiile de interes public solicitate initial, cat si mentionarea sanctiunilor disciplinare luate impotriva celui vinovat.
ART. 22
(1) In cazul in care o persoana se considera vatamata in drepturile sale, prevazute in prezenta lege, aceasta poate face plangere la sectia de contencios administrativ a tribunalului in a carei raza teritoriala domiciliaza sau in a carei raza teritoriala se afla sediul autoritatii ori al institutiei publice. Plingerea se face in termen de 30 de zile de la data expirarii termenului prevazut la art. 7.
(2) Instanta poate obliga autoritatea sau institutia publica sa furnizeze informatiile de interes public solicitate si sa plateasca daune morale si/sau patrimoniale.
(3) Hotararea tribunalului este supusa recursului.
(4) Decizia Curtii de apel este definitiva si irevocabila.
(5) Atat plangerea, cat si apelul se judeca in instanta in procedura de urgenta si sunt scutite de taxa de timbru.