avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara, Caut avocat pentru următoarea speță: Am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara, Caut avocat pentru următoarea speță: Am dobandit ...

Buna seara,
Caut avocat pentru următoarea speță:

Am dobandit pe firmă 4 bunuri (autoturisme) in urma participarii la o licitatie publica in data de 06.04.2022 organiata de un lichidator judiciar.
La Serviciul Inmatriculari Auto (DRPCIV) , a fost refuzata inmatricularea acestora din cauza sechestrelor puse de anumite birouri executoresti, neluand in seama art 71 din legea 85, care este stipulat in PV-ul de adjudecare.
"art 71 din Legea 85 de la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile inclusiv executarea silita" doar că DRPCIV nu ține cont de prevederile din PV de adjudecare emis de lichidator,in care este stipulat articolul de lege.

Menționez că bunurile adjudecate au fost revândute, iar cei cărora le-am vândut sunt in faza de mă acționa pe mine in instanță pentru înșelăciune...

Am trimis mail-uri peste mail-uri, petiții peste petiții la DRPCIV, Brigada rutieră auto,dga,DGPI. Fără nicio rezolvare.
Mă trimit de la unii la alții.

Problema majoră este că cei cărora le-am vândut mașinile au și învestit bani in ele, reparații,revopsire. Oamenii își vor banii înapoi.
Ei au câștig de cauză în fața mea? Eu către cine mă îndrept? Pot da la rândul meu DRPCIV in judecată?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:05, 16 Septembrie 2022
Da, bineînțeles ca puteți da în judecata, la instantele de contencios administrativ, functionarul/funcționarii publici, pentru abuz în serviciu și cere despăgubiri, inclusiv cheltuieli de judecată. Aici, pe forum, nu se fac recomandări, vă puteți alege sa contactați un avocat în secțiunea de consultanți, dacă nu găsiți, prin recomandări de la cunoștințe, în localitatea/județul unde locuiți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate aplica art. 140 din c.f. (tva 5%) in cazul unei licitatii? OzZZz OzZZz Buna ziua, Caz concret: Anaf-ul executa silit, prin licitatie, un apartament al unui debitor persoana juridica(sau fizica). In cazul in care atat ... (vezi toată discuția)
Probleme cu examenul auto justdeals justdeals Am sa intru direct in subiect, caut un avocat care sa aibe o oarecare experienta dar vointa mai ales sa starpeasca un pic din coruptia din Romania.. un pas mic ... (vezi toată discuția)
Directia inmatriculari - anuntare vanzare autoturism ContSters320352 ContSters320352 Buna ziua. Am urmatoarea problema si nu stiu ce sa fac, va rog ajutati-ma cu un sfat: in urma cu 2 ani am vandut o masina unei persoane din alt judet. Acea ... (vezi toată discuția)