avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Se poate aplica art. 140 din C.F. (TVA 5%) in cazul ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Se poate aplica art. 140 din C.F. (TVA 5%) in cazul unei licitatii?

Buna ziua,

Caz concret:

Anaf-ul executa silit, prin licitatie, un apartament al unui debitor persoana juridica(sau fizica).

In cazul in care atat cumparatorul, persoana fizica, cat si si imobilul executat indeplinesc conditiile art. 140 (2^1) se poate cere plata TVA la valoarea de 5% ?

P.S. In licitatia anaf este stipulata valoarea TVA-ului la 24%.

Multumesc,
George
Cel mai recent răspuns: adjudecatorul , utilizator 18:58, 18 Mai 2012
daca imobilul este nou si sunt indeplinite conditiile de la art. 140 (2^1) cod fiscal, executorul fiscal este obligat sa aplice cota de 5%.
debitorul persoana fizica nu cred ca este persoana impozabila in sensul art. 127 cod fiscal, iar in acest caz se va emite o factura fara TVA.
foarte interesanta aceasta discutie pentru mine, eu chiar sunt in situatia de a fi adjudecat un imobil nou,este vorba vorba de licitatia anaf la care am platit TVA 24% desi indeplinesc conditiile articolului cu pricina,n-am avut si nu am in proprietate nici o locuintamimobilul este nou,cum as putea sa fac sa recuperez diferenta de TVA? Multumesc
solicitati executorului fiscal sa analizeze situatia si storneze factura de executare silita si eventual sa corecteze procesul verbal de adjudecare.
prin justitie sau printr-o simpla petitie?
o simpla adresa depusa la registratura unitatii fiscale.

Alte discuții în legătură

Apartament la licitatie publica shumi84 shumi84 Buna ziua Sunt nou in domeniu si nu am mai participat niciodata la o licitatie publica. Doresc sa particip la licitatia unui apartamentu care a fost scos la ... (vezi toată discuția)
Licitatie publica anaf, se plateste tva sau nu? ScarfaceX ScarfaceX Buna Urmeaza sa particip la o licitatie publica pt un imobil, organizata de ANAF. In publicatia de vanzare apare pretul in RON-i cu specificatia: Exclusiv ... (vezi toată discuția)
Ce tva se aplica la un avans pentru o locuinta noua alina_baicu alina_baicu BUNA ZIUA. CAUZL MEU ESTE URMATORUL: VREAU SA ACHIZITIONEZ UN APARTAMENT NOU CARE VA FI DAT IN FOLOSINTA ANUL ACESTA,PENTRU ACEST LUCRU MI SE CERE UN AVANS ... (vezi toată discuția)