avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Se poate aplica art. 140 din C.F. (TVA 5%) in cazul ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Se poate aplica art. 140 din C.F. (TVA 5%) in cazul unei licitatii?

Buna ziua,

Caz concret:

Anaf-ul executa silit, prin licitatie, un apartament al unui debitor persoana juridica(sau fizica).

In cazul in care atat cumparatorul, persoana fizica, cat si si imobilul executat indeplinesc conditiile art. 140 (2^1) se poate cere plata TVA la valoarea de 5% ?

P.S. In licitatia anaf este stipulata valoarea TVA-ului la 24%.

Multumesc,
George
Cel mai recent răspuns: adjudecatorul , utilizator 18:58, 18 Mai 2012
chiar daca in pv-ul de licitatie este scris: daca debitorul este inregistrat ca platitor de TVA conf cu prevederile art 128, alin (3) lit b din legea 571/2003 privind codul fiscal cu modificarile ulterioare si pct 4 alin 3 din normele metodologice de aplicare a Tittlului VI din cod fiscal, aprobate prin HG 44/2004 cu modificarile ulterioare, bunurile imobile sechestrate se vor valorifica cu TVA 24% asupra bazei de impozitare determinata potrivit legii respectiv art 137 si 138 cod fiscal...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
adjudecatorul, utilizator
procesul verbal de licitatie este un formular standard si nici macar nu este actualizat deoarece pct. 4, alin 3 din norme este acum pct 6, alin. 8.
baza de impozitare se determina conform art. 137 si 138 din codul fiscal, dar cotele de tva sunt prevazute la art. 140 si sigur nu s-a avut in vedere art. 140, alin. 2^1.
va multumesc frumos pentru raspunsuri,maine depun petitia,sper sa mi se dea dreptate si sa recuperez diferenta de 19% platita in plus
Buna ziua. am facut petitii la ANAF, am avut si doua audiente intre timp, nu am nici un raspuns, m-am vazut inclusiv cu un vicepresedinte anaf, degeaba, dar nici nu au fost in masura sa spuna ca nu am dreptate. Am facut deasemenea petitii la avocatul poporului, guvern care mi-au inregistrat aceste petitii si au solicitat la randul lor raspuns la ANAF, nici lor nu le-a parvenit un raspuns. Termenul legal de raspuns este mult depasit. Mai e ceva de facut in tara asta sa-i fortez pe acesti functionari sa-si faca datoria?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament la licitatie publica shumi84 shumi84 Buna ziua Sunt nou in domeniu si nu am mai participat niciodata la o licitatie publica. Doresc sa particip la licitatia unui apartamentu care a fost scos la ... (vezi toată discuția)
Licitatie publica anaf, se plateste tva sau nu? ScarfaceX ScarfaceX Buna Urmeaza sa particip la o licitatie publica pt un imobil, organizata de ANAF. In publicatia de vanzare apare pretul in RON-i cu specificatia: Exclusiv ... (vezi toată discuția)
Ce tva se aplica la un avans pentru o locuinta noua alina_baicu alina_baicu BUNA ZIUA. CAUZL MEU ESTE URMATORUL: VREAU SA ACHIZITIONEZ UN APARTAMENT NOU CARE VA FI DAT IN FOLOSINTA ANUL ACESTA,PENTRU ACEST LUCRU MI SE CERE UN AVANS ... (vezi toată discuția)