avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Licitatie publica ANAF, se plateste TVA sau nu?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Licitatie publica ANAF, se plateste TVA sau nu?

Buna

Urmeaza sa particip la o licitatie publica pt un imobil, organizata de ANAF. In publicatia de vanzare apare pretul in RON-i cu specificatia: Exclusiv TVA.
Recent am primit informatia de la executorul care se ocupa de dosar ca nu va trebui sa platim TVA. Asta deoarece persoana executata silit (debitoarea) este platitoare de TVA.
Exista aceasta posibilitate? Sunt cazuri in care TVA-ul nu trebuie platit?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 21:37, 3 Noiembrie 2012
pai tocmai ca debitoarea este platitoare de tva exista posibilitatea sa se perceapa tva prin depunerea unei optiuni de taxare de catre debitor.
depinde foarte mult de regimul imobilului - daca este nou sau vechi si daca s-a dedus tva la achizitia, construirea sau modernizarea sa.

pct. 75 din norme
În cazul operaţiunilor scutite conform art. 141 alin. (2) lit. f) din Codul fiscal, debitorul executat silit poate să opteze pentru taxare conform art. 141 alin. (3) din Codul fiscal, prin depunerea notificării prevăzute la pct. 39.
Imi cer scuze, m-am mai interesat si se pare ca am inteles gresit. Este exact invers.
Debitoarea NU este platitoare de TVA. Sa-nteleg ca in acest caz exista posibilitatea ca nici eu ca si adjudecatar al licitatiei sa nu fiu nevoit sa platesc TVA?
daca debitoarea nu este inregistrata in scopuri de tva, bunurile sunt supuse regimului special de scutire si nu se percepe tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie publica anaf, se plateste tva sau nu? ScarfaceX ScarfaceX Buna Urmeaza sa particip la o licitatie publica pt un imobil, organizata de ANAF. In publicatia de vanzare apare pretul in RON-i cu specificatia: Exclusiv ... (vezi toată discuția)
Tva la apartamente executate silit de catre fisc ady80 ady80 Doresc sa particip la o licitatie organizat de fisc, si persoana de la executari silite nu m-a lamurit daca voi plati tva sau nu. In principiu am cazut de ... (vezi toată discuția)
Tva executare silita xtrix xtrix Stiu ca aceasta discutie a mai fost, dar doresc sa evidentiez alte detalii. Asadar, in cazul executarii silite pt. o cladire veche dar care a fost modernizata ... (vezi toată discuția)