avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Datoriile unui sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Datoriile unui sot

In cazul in care un sot are imprumuturi facute la banci, inainte si dupa casatorie, si acesta pleaca din tara, nemai achitandu-le, cum se rasfrang acestea asupra familiei, daca celalat sot nici nu a girat si nici nu are bunuri in comun?

Deci sunt doua cazuri: are credite facute si inainte de casatorie si facute dupa. De asemenea, exista vreo posibilitate de a ma proteja ca sotul sa ma lase sa achit eu pentru imprumuturile sale?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 10:58, 7 Ianuarie 2011
nu raspundeti dvs pt imprumuturile lui., iar daca banca va incerca atragerea raspunderii dvs pt plata imprumuturilor facute de sot in perioada casatoriei, va trebui sa dovedeasca ca au fost cheltuiti in comun.
multumesc frumos ;)
Banca poate sa faca o cerere de partaj la cererea creditorului prin care sa solicite partajarea bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei.

Nu stiu care sunt realtiile dintre dvs si sotul dvs. Pentru a va proteja puteti divorat, totodata solicitand si partajul. Nu stiu daca este cea mai buna solutie, ramane la aprecierea dvs.
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
Denisa Stanca, Avocat
denisas a scris:

Banca poate sa faca o cerere de partaj la cererea creditorului prin care sa solicite partajarea bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei.

Nu stiu care sunt realtiile dintre dvs si sotul dvs. Pentru a va proteja puteti divorat, totodata solicitand si partajul. Nu stiu daca este cea mai buna solutie, ramane la aprecierea dvs.

Cum poate banca dovedi care sunt bunurile dobandite in timpul casniciei? Oricum bunurile care le folosim la comun, acestea imi apartin, majoritatea de dinainte si iarasi toate sunt pe numele meu. Pe de alta parte, daca eu pot dovedi ca alte bunuri dobandite in timpul casniciei le-am cumparat cu banii mei, recte imprumuturi personale nominale, atunci creditorul imi poate sa ia bunurile aflate pe numele meu in aceste conditii?
Sau creditorul poate vreodata sa ceara poprire din salariul meu desi nu l-am girat?

Alte discuții în legătură

Ce pot pati daca nu am de unde plati ratele? aida2000 aida2000 Am doua imprumuturi facute la banci si nu am mai platit de doi ani nicio rata. Nu lucrez, nu am niciun venit, m-am despartit de sot, nu legal. In fapt suntem ... (vezi toată discuția)
Divort - partaj probleme cristina_mihaela cristina_mihaela Am o prietena care dupa multi ani doreste sa inainteze actiune de divort dupa aceasta vacanta judecatoreasca. In timpul casatoriei, sotul avand ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj Ioana201489 Ioana201489 Buna ziua, sunt casatorita din 2007. Sunt profesor, iar din 2011 predau si pentru o academie privata, veniturile aduse de mine fiind mai mari ca ale sotului. ... (vezi toată discuția)