avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

Buna ziua,
sunt casatorita din 2007. Sunt profesor, iar din 2011 predau si pentru o academie privata, veniturile aduse de mine fiind mai mari ca ale sotului. Sotul meu a avut 1500 de RON salariul cand ne-am casatorit, iar din 2009 si-a schimbat job-ul si a avut pana in prezent salariul minim pe economie. Eu am facut sacrificii financiare imense pentru a sustine aceasta casnicie. In timpul casatoriei, sotul a achizitionat din banii comuni (salarii, veniturile mele suplimentare si bani proveniti de la parintii mei) diverse obiecte (masini, motociclete), fara stirea mea. Am descoperit ulterior si am dovezi in acest sens. Inainte de casatorie, sotul a contactat doua credite. Unul a fost platit in primii 3 ani de casnicie. Al doilea, un card de credit a fost acoperit cu bani dati de mama mea (12000 RON) plus dobanda pe 3 ani achitata in timpul casniciei, dovada fiind tranzactia dintr-un cont in altul, iar el nici in ziua de astazi nu i-a dat banii mamei, aceasta stabilindu-se de comun acord ca fiind strict problema lui. Mentionez ca banii din cele doua credite au fost cheltuiti exclusiv de sotul meu, pentru achizitionarea unei motociclete si pentru construirea unor anexe la o casa pe care o are mostenire. Doresc sa divortez de el. Ma intereseaza daca pentru tot ce a achizitionat in timpul casniciei, fara stirea mea, pentru construirea anexelor care s-au facut in timpul casniciei si a altor renovari la acea casa, il pot trage la raspundere la partaj. Iar in ceea ce priveste cardul de credit, cum poate mama mea sa isi recupereze banii? Mentionez ca pana in prezent am locuit in apartamentul care este proprietatea mea personala, dinainte de casatorie.
Toate acestea fac obiectul procesului de partaj; mama poate face cerere de interventie in interes propriu in cadrul procesului de partaj, solicitand suma de bani datorata.

Va sfatuiesc sa deschideti procesul de partaj dupa terminarea procesului de divort.
Multumesc pentru raspuns.
Toate obiectele achizitionate de el intra in partaj, inclusiv ratele achitate in timpul casniciei si anexele la casa?
da, tot ce a achizitioant in timpul casatoriei intra in masa partajabila. Nu incepeti acest proces fara sprijinul unui avocat deoarece va trebui sa aratati instantei contributia Dvs majora la toate achizitiile facute si prin urmare obtinerea unei cote pe masura aportului.
Ultima modificare: Luni, 21 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
Va multumesc foarte mult!
Stimata doamna,
Luati in calcul posibilitatea de a face partajul bunurilor mobile si imobile prin mediere, caz in care nu aveti nevoie de legi, probe si martori, dat fiind ca discutiile vor avea loc pe baza intereselor si nevoilor dv., clar specificate.
Acordul de mediere incheiat va fi autentificat notarial sau supus incuviintarii instantei de judecata si va deveni titlu executoriu.

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil major boonik boonik Buna,sunt tot eu maria,in cazul in care ai mei divorteaza..si noi avem 2 credite la 2 banci,carduri de credit si produse achizitionate in rate..toate pe numele ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale la divort craciunnicoleta craciunnicoleta Buna ziua, Ma pregatesc de un divort si am nevoie de cateva informatii, atat cat ma puteti ajuta. M-am casatorit in 2006.In 2007 am facut 2 credite de ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort constanta2009 constanta2009 Sunt divortata din anul 2008. La momentul respectiv nu am facut partaj cu fostul sot. In timpul casniciei am contactat un imprumut de nevoi personale, un card ... (vezi toată discuția)