avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... credit de nevoi personale la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

credit de nevoi personale la divort

Buna ziua,

Ma pregatesc de un divort si am nevoie de cateva informatii, atat cat ma puteti ajuta.
M-am casatorit in 2006.In 2007 am facut 2 credite de nevoi personale.Unul pt a refinanta un credit de consum si unul pt achizitionarea unei motociclete pt sotul meu.Problema a fost ca sotul nu avea carte de munca si ambele sunt pe numele meu, sotul neputand fi trecut ca si coplatitor.Motocicleta sotul m-a avertizat ca o s-o instraineze.Am vreo sansa ca el sa fie obligat sa plateasca jumatate din aceste datorii dupa divort?:sorry:
Cel mai recent răspuns: craciunnicoleta , utilizator 18:25, 24 Februarie 2011
Totul depinde de cum veti face proba celor pe care le sustineti. In principiu, la divort se impart si bunurile si datoriile.Va trebui sa dovediti ce s-a facut cu banii, ca acestia au fost folositi pentru costurile comune, chiar daca acele credite au fost contractate pe numele dvs.

succes
av. Ileana Schwarz
chiar daca vinde motocicleta, puteti introduce valoarea ei in masa partajabila. puteti cere o cota mai mare din bunuri, daca dvs veti ramane cu aceste credite
Desi nu puteti dovedi prea clar faptul ca acel credit a fost folosit pentru achizitionarea motocicletei, insistati asupra aspectului de a se imparti toate bunurile mobile si imobile achizitionate in timpul casatoriei.
Apoi, faceti dovada cu acte si martori ca dvs. ati avut o contributie financiara mai mare, si solicitati marirea lotului valoric al dvs. proportional cu plusul de contributie.
multumesc pt raspunsuri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se imparte mostenirea ? swann_cta swann_cta Buna seara.Parinti mei au fost casatoriti ,iar dupa 7 ani au divortat ,in timpul casatoriei au cumparat o garsoniera pe numele amandurora ,dupa despartire nu ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri la divort claudianiculai claudianiculai Buna ziua, Sunt casatorita de 1 an si vreau sa divortez. Sotul meu detine un autoturism achizitionat in timpul casatoriei. Automobilul este second hand si ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil, bunuri in leasing flurryorama flurryorama Ce se intampla dupa divort cu bunurile achizitionate in leasing, la care mai sunt rate de achitat? Contractul de leasing este pe numele unuia dintre soti dar ... (vezi toată discuția)