Ma pregatesc de un divort si am nevoie de cateva informatii, atat cat ma puteti ajuta.
M-am casatorit in 2006.In 2007 am facut 2 credite de nevoi personale.Unul pt a refinanta un credit de consum si unul pt achizitionarea unei motociclete pt sotul meu.Problema a fost ca sotul nu avea carte de munca si ambele sunt pe numele meu, sotul neputand fi trecut ca si coplatitor.Motocicleta sotul m-a avertizat ca o s-o instraineze.Am vreo sansa ca el sa fie obligat sa plateasca jumatate din aceste datorii dupa divort?:sorry:
Totul depinde de cum veti face proba celor pe care le sustineti. In principiu, la divort se impart si bunurile si datoriile.Va trebui sa dovediti ce s-a facut cu banii, ca acestia au fost folositi pentru costurile comune, chiar daca acele credite au fost contractate pe numele dvs.
chiar daca vinde motocicleta, puteti introduce valoarea ei in masa partajabila. puteti cere o cota mai mare din bunuri, daca dvs veti ramane cu aceste credite
Desi nu puteti dovedi prea clar faptul ca acel credit a fost folosit pentru achizitionarea motocicletei, insistati asupra aspectului de a se imparti toate bunurile mobile si imobile achizitionate in timpul casatoriei.
Apoi, faceti dovada cu acte si martori ca dvs. ati avut o contributie financiara mai mare, si solicitati marirea lotului valoric al dvs. proportional cu plusul de contributie.