avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca de noapte!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca de noapte!

In cazul in care se presteaza munca de noapte intre orele 22 si 01 noaptea, desi acestea nu reprezinta 30% din timpul total de munca raportat la o luna intreaga, angajatorul este obligat sau nu sa plateasca aceste ore???

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Raul Oprita , utilizator 12:19, 6 Ianuarie 2011
ce spuneti dvs legat de cele 30% procentul asta este pentru sporul de noapte. Daca nu atingeti 30% nu beneficiati de spor de noapte. in rest, asupra platii orelor de noapte nu stiu cum ati negociat dvs salariul respectiv. Daca nu ati prevazut plata suplimentara nu beneficiati de ea.
In CCM este specificat exeact ceea ce scrie in codul muncii si acum ne-am trezit ca angajatorul nu doreste plata suplimentara pentru ore de noapte, desi in CM se specifica..."dupa caz - cel putin trei ore din timpul de munca zilnic sau 30% din timpul total de munca"!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract costicul costicul Pot angaja un paznic cu contract de munca, la un SRL, doar trei ore pe saptamana? Vreau doar sa imi pazeasca un local doar trei ore, sambata, de la ora 22 la ... (vezi toată discuția)
Program flexibil kucsi kucsi Buna ziua ! La firma,care lucrez,recent am semnat un act aditional,in care se specifica,ca de la data de 01 a lunii urmatoare ,programul de lucru este ... (vezi toată discuția)
Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)