Am impreuna cu inca 24 colegi un litigiu de munca cu fostul angajator. In acest sens an apelat la un avocat sa ne reprezinte in instanta pentru a ne recupera drepturile restante de la fostul angajator plus salariile compensatori ce nu ne-au fost acordate.
Termenul de 30 zile pentru depunerea dosarului in instanta(recuperare salarii compensatorii) a expirat pe 09 dec 2010. Am cerut avocatului nr de dosar pe care trebuia sa il inainteze instantei dar nu l-am primit spunandu-ne sa stam linistiti ca dumnealui a depus dosarul si ca in momentul in care reprezentatul nostru va primi citatia undeva luna aceasta, ne va da si dumnealui nr de dosar.
Va rog sa ma lamuriti: nu se da numar dosarului in momentul in care se depune la tribunal?
Cum pot verifica daca a fost introdus dosarul?
Daca nu l-a depus ce masuri putem lua?
Va rog mult sa imi spuneti ce mai putem face?
Va multumesc. Cu stima Mihaela
da, se poate da nr de dosar si pe loc, dar nu e mereu asa. Plus ca se poate depune cu posta si atunci nu stii nr de dosar. daca vreti sa va verific depunerea dosarului in sistemul ecris rog sa-mi dati un mesaj privat cu numele uneia dintre parti si tribunalul unde va judecati. Daca nu s-a depus nu mai puteti face nimic... ati depasit termenul. :sorry:
nu stiu exact dar parca prescriptia dreptului la actiune opereaza la 3 ani de zile de la nasterea unei restante daca este vorba de salarii si alte drepturi banesti neacordate
aveti grija ce avocat angajati,eu sunt patit cu asta[a introdus actiunea gresit si am pierdut procesul inainte ca acesta sa inceapa]
Puteti verifica singura daca exista un dosar:
fie personal la tribunalul unde urma sa depuna actiunea
fie online, pe site-ul portal.just.ro -> judetul de pe harta din dreapta -> tribunalul respectiv - > butonul dosare din dreapta -> cautare dupa numele dvs. sau al firmei.
Nu va speritai, poate dura pana primiti un nr. de dosar, dar e bine sa verificati...
Sunteti sigura ca termenul de depunere era 30 de zile? Ce actiune ati formulat?