avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere pentru acordarea alocatiei din alta tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere pentru acordarea alocatiei din alta tara

Buna ziua,
Sotul meu lucreaza in Austria. Am primit de la el formularele E401 si E411 in limba germana, si m-i se cere o stampila aplicata de catre evidenta populatiei, care sa ateste ca eu si copilul locuim in tara, si ca copilul beneficiaza de alocatia de stat pentru cresterea copilului. La serviciul de evidenta a populatiei m-i s-a spus ca trebuie sa fie si sotul de fata, si nimeni nu ma poate indruma si nu-mi poate explica ce trebuie sa fac, la ce institutie sa mai merg sa-mi aplice respectiva stampila. Trebuiesc aceste formulare traduse si legalizate? Incompetenta functionarilor este fara limita, nu stie nimeni nimic despre aceste formulare, chiar nimeni nu ma poate ajuta?:(
Cel mai recent răspuns: iulik800 , utilizator 12:52, 6 Ianuarie 2011
Buna,aceste formulare trebuiesc depuse in Austria unde are serviciul si de acolo beneficiaza de alocatia europeana,daca isi plateste taxele la stat.Iar daca doresti sa primesti din Romania alocatia europeana iti trebuie formularele din orasul tau in limba romana (dar nu se merita pentru ca e mica alocatia in RO,fata de austria)da trebuie sa fie sotul sa semneze aceste formulare,sa se duca sotul sa se intereseza la locul de munca (sa vorbeasc acu contabilul) si il indruma el.Iar pentru Romania dute si vorbeste la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatiile europene pt copii inlineasofa inlineasofa Unde trebuie sa ma adresez ptr .plata alocatiei europene dupa complectarea formularului E411 daca sotul este cetatean italian si lucreaza in Romania, sotia ... (vezi toată discuția)
Formulare e401 si e411, necesitate traducere micmaria micmaria BUNA ZIUA. Va rog frumos sa-mi spuneti daca Formularele E411 si E 401 trebuie traduse pe limba(germana) in tara in care voi depune cererea pentru a beneficia ... (vezi toată discuția)
Alocatia europeana Keyla Keyla Am postat intrebarea si la sectiunea \"legislatie europeana\"dar poate aici e mai potrivita.Sper la un sfat din partea unora care s-au confruntat cu aceasta ... (vezi toată discuția)