avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Formulare E401 SI E411, necesitate traducere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Formulare E401 SI E411, necesitate traducere

BUNA ZIUA. Va rog frumos sa-mi spuneti daca Formularele E411 si E 401 trebuie traduse pe limba(germana) in tara in care voi depune cererea pentru a beneficia de alocatie de stat pentru copii, in situatia mea tara fiind Austria.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
micmaria, utilizator
Formularele arată la fel şi în limba română şi în limba germană, au statut de formulare europene, implicit nu trebuie îndeplinite formalităţi suplimentare de traducere, apostilare, etc. pentru folosirea acestora la autorităţi.

Mai multe detalii : [ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am inteles.si va multumesc frumos. Dar va rog frumos sa-mi indicati si cadrul legal.( nr. legi sau ordonantei ) care spune ca nu e nevoie de traducere.
Nu exista text de lege pentru orice amanunt din practica institutionala.

Intrebati AJPIS-ul sau ANPIS-ul despre aceasta situatie si vedeti ce va spun si acestia.
Buna ziua ! Sotul meu lucreaza in Italia cu contract de munca. Eu mai am doua fete care sunt dintr-o casatorie anterioara incredintate mie si sunt insarcinata. As dori sa stiu daca sotul poate beneficia de alocatia europeana ptr toti cei trei copii sau doar ptr cea care trebuie sa se nasca???As dori sa stiu exact procedura ptr ca la sediul ag de prestari sociale nu mi se dau prea multe informatii. Multumesc!
Buna ziua.Ma numesc Barbuta Mihai locuiesc de 10 ani in italia ,am un copil in tara Barbuta alexandru constantin care locuiește cu bunicii soției cu care sant in divorț.Statul italian imi cere: Formular model E411 ,Datele personale ale copilului,resedinta,si resedinta unuia dintre bunici unde are resedinta copilul.Parintii soției însă nu sant de acord să-mi trimită aceste acte probabil din cauza divorțului.Mai am 3 copii aici in italia pe care ai întrețin singur si nu vor să-mi plătească alocația la nici un copil din cauza acestor documente.. va rog frumos sa imi răspundeți cui ma pot adresa..va multumesc
Ultima modificare: Luni, 13 August 2018
Mihai barbuta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie europeana irina37 irina37 Buna ziua,deranjez cu cateva intrebari.Am 2 copii o fata de 11 ani si baiatul de 13 luni si suntem in Spania de multi ani atat eu cat si sotul.Fata este ... (vezi toată discuția)
Cerere pentru acordarea alocatiei din alta tara 2011iuli 2011iuli Buna ziua, Sotul meu lucreaza in Austria. Am primit de la el formularele E401 si E411 in limba germana, si m-i se cere o stampila aplicata de catre evidenta ... (vezi toată discuția)
Alocatie din italia. Imparatul Imparatul Mama lucreaza in Italia de vreo 4 ani de zile cu carte de munca si cu acte de identitate italiena. Copii sunt aici cu bunica lor, in Romania. Beneficiaza din ... (vezi toată discuția)