avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... data la care pot iesi la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

data la care pot iesi la pensie

sex: feminin
data nasterii: 25.11.1957
stagiul realizat in grupa de munca I : 9ani
stagii asimilate: 3ani studii universitare la zi: somaj 24luni

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:24, 6 Ianuarie 2011
Dar stagiul realizat de cotizare nu ni-l spuneti? :)

Puteti beneficia de:
-pensie pentru limita de varsta la 60 de ani si 11 luni daca ati realizat stagiul minim de cotizare de 15 ani;
-pensie pentru limita de varsta la 59 de ani si 5 luni daca ati realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani si 11 luni, varsta standard fiind redusa cu 1 an si 6 luni pentru perioada lucrata in grupa I de munca;
-pensie anticipata partiala la varsta de 55 de ani si 11 luni, daca ati realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani si 11 luni;
-pensie anticipata la varsta de 55 de ani si 11 luni daca veti depasi cu 8 ani stagiul complet de cotizare, adica daca veti realiza 38 de ani si 11 luni.

Perioada in care ati urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar este perioada asimilata stagiului de cotizare si este avuta in vedere numai la stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare limita de varsta elet_mm elet_mm Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cand as putea sa ma pensionez pentru limita de varsta, daca sunt nascuta in 1958-13 Martie, am o vechime in munca de 26 ani, ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie m_adriana m_adriana Buna ziua, Sunt nascuta in luna februarie 1957, am absolvit la cursuri de zi ,(cu diploma )o unitate de invatamat superior de 4 ani .Vechime in campul muncii ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata elenabresug elenabresug sex feminin -in luna octombrie 2012 implinesc virsta de 55 ani ,vechimea in munca 37 ani -ma pot pensiona anticipat? (vezi toată discuția)