avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... act notarial
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

act notarial

am un apartament inchiriat iar fostii chiriasi nu au platit datoriile acumulate la intretinere!am incheiat un act la notar cum ca se obliga sa plateasca pana in decembrie 2010!au pus garantie cateva electrocasnice!actul are drept executoriu!ii pot da in judecata in urma acestui act notarial?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 13:22, 22 Ianuarie 2011
...va adresati direct executorului...
Puteti sa-i dati in judecata, tot ce trebuie sa faceti este sa dovediti ca in perioada respectiva acestia au locuit in imobil si nu au achitat cheltuielile la intretinere.

din actul realizat reiese ca daca nu achita pana la data respectiva ma despagubesc din bunurile puse garantie!
Si daca ii dau in judecata, cat dureaza!Datoria e in jur de 30 milioane!
daca actul notaria eset titlu executoriu, nu mai este nevoie sa va adresati instantei, ci mergeti direct la un executor judecatoresc sa declaseze executarea silita si sa le ia bunurile cu pricina (daca le-or mai avea).
Exectorul va face o cerere ca instanta sa incuviinteze executarea silita si va trece la executare (contra unui onorariu pe care il veti avansa dvs. si care va fi teoretic recuperat de la datornici).
bunurile sunt in posesia mea!Sa inteleg ca banii nu-i pot recupera!raman doar cu bunurile?

Alte discuții în legătură

Imprumut pe baza de contract ioanagabriela ioanagabriela Am imprumutat si eu o suma de bani pe baza unui contract de imprumut facut la un notar public de fata cu ambele parti. Termenul de returnare a banilor a ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante razvan_paunescu razvan_paunescu Buna seara, va rog sa ma sfatuiti ce as putea face sa recuperez o creanta de 20000 eur pt care am obtinut o hotarare judecatoreasca investita cu formula ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie shadow21 shadow21 buna ziua. In urma cu 2 luni am dat cu imprumut suma de 8800e. Tranzactia s-a facut printr-un birou notarial. Detin actul din care rezulta imprumutul insa ... (vezi toată discuția)