avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare drepturi salariale.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare drepturi salariale.

In urma actionarii in judecata pentru drepturi salariale neacordate, fosta unitate refuza sa acorde aceste drepturi salariale.M-am adresat conducerii unitatii prin cerere scrisa dar nu am primit nici un raspuns.Hotarirea instantei a fost pronuntata in 30.11.2010.As dori sa stiu cum sa actionez in continuare.Va multumesc pentru sprijin si intelegere.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 10:44, 12 Ianuarie 2011
Va duceti cu hotararea la un executor judecatoresc ,face-ti cerere de executare silita.
Daca instanta v-a admis actiunea, atunci puteti executa silit unitatea, dupa ce investiti hotararea cu titlu executoriu. Trebuie mai intai ca hotararea sa vi se comunice si sa ramana definitiva.
Hotararea odata comunicata o investiti cu formula executorie si mergeti la un executor judecatoresc.
Nu trebuie sa asteptati sa devina definitiva, hotararea pe care ati primit-o / o veti primi este executorie.

Aveti si posibilitatea sa formulati plangere penala impotriva angajatorului, in baza Codului muncii
Articolul 277 - Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.
M-am adresat cu solicitare scrisa in data de 13.12.2010, cu numar de inregistrare la intrare.De atunci sint "dus cu vorba "fara sa se materializeze ceva!Din cite am inteles nu s-a inaintat recurs de catre angajator.
Cum trebuie sa ma adresez executorului judecatoresc si unde gasesc acest executor?Va multumesc pentru raspunsuri si intelegere!
Executorul il gasiti fie pe internet, [ link extern ] /
fie intr-un sediu, de obicei in preajma tribunalelor...
Mergeti la un birou la alegere si va vor spune cei de acolo ce le trebuie pentru executare.

Alte discuții în legătură

Acte necesare executare silita perlutza perlutza Buna seara, Am obtinut in litigiu de munca o hotarare definitiva si irevocabila. As vrea sa va intreb cum se procedeaza in continuare ? Se legalizeaza ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc camelia21 camelia21 Va salut pe toti forumistii! Vreau sa stiu si eu care e procedura de recuperare a unor cheltuieli de judecata acordata in formula executorie si definitiva de ... (vezi toată discuția)
incuviintare de catre instanta a executarii sentintei suciu_diana suciu_diana Buna seara, as dori sa va intreb daca mai este nevoie ca o sentinta definitiva data pe dreptul muncii, sa fie incuviintata de instanta, inainte ca ea sa ... (vezi toată discuția)