avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general INVENTARIERE - MATERIALE EXPIRATE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

INVENTARIERE - MATERIALE EXPIRATE

La data de 01.12.2010 am in gestiune de materiale urmatoarele produse expirate:
-CARTUS HP 201 - 50 LEI
-CARTUS LEXMARK 17 - 60 LEI
-CARTUS EPSON 21 - 105 LEI.
Preturile sunt preturi de intrare fara tva.
Vreau sa scot aceste produse expirate din gestiune( cu ocazia inventarierii), care sunt operatiile contabile( cu conturi) pe care trebuie sa le inregistrez?
Tva apare in acete operatii?
Ce alte proceduri se mai fac, trebuie sa precizez ceva de ele la inventar, in ce documente?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:20, 7 Ianuarie 2011
gabi.b a scris:

La data de 01.12.2010 am in gestiune de materiale urmatoarele produse expirate:
-CARTUS HP 201 - 50 LEI
-CARTUS LEXMARK 17 - 60 LEI
-CARTUS EPSON 21 - 105 LEI.
Preturile sunt preturi de intrare fara tva.
Vreau sa scot aceste produse expirate din gestiune( cu ocazia inventarierii), care sunt operatiile contabile( cu conturi) pe care trebuie sa le inregistrez? [...]

Cu ocazia inventarierii comisia va constata acest lucru si se consemna in procesul verbal.

Ca sa va pot spune articolele contabile trebuie sa stiu despre ce gestiune e vorba: materii prime, materiale, marfuri etc.
MATERIALE
658 = 302 cu valoarea contabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitatea microintreprinderilor edittuchi edittuchi Buna ziua O microintreprindere are marfuri expirate Aceste marfuri cand se scot din gestiune se impoziteaza cu 3% Care este baza legala (vezi toată discuția)
Rezultat inventariere 31.12.2015 Ciortea Zita Ciortea Zita Buna ziua, la incheierea inventarierii anuale la o firma de distributie s-a constatat ca, marfa in valoare de 213 ron pret achizitie fara tva-produse ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de scoaterea marfurilor din gestiune mihai_diana mihai_diana Buna ziua. As vrea sa scot marfa din gerstiune pe un proces verbal fara a fi vanduta vrunui client si nu gasesc nicio reglementaare pentru aceasta in afara de ... (vezi toată discuția)