avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum afecteaza concediul medical convocarea la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum afecteaza concediul medical convocarea la cercetare disciplinara?

Stiudiu caz:
angajatorul convoaca la comisie disciplinara angajatul respectand temeiul legii...recomandata, convocare in termen de o saptamana, se invoca Art 267 aln 2 si 3(in caz de absenta nejustificata a angajatului) de asemenea se suspenda CIM-ul conform art 52 (al 1) pana la dispunerea sanctiunii disciplinare!
Angajatul este in concediu de odihna, la primirea recomandatei se imbolnaveste o perioada mai lunga de timp...in acest caz firma este obligata sa convoace comisia disciplinara la o data ulterioara insanatosirii angajatului?
Sunt si alte solutii?
Z.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 7 Ianuarie 2011
nu. Data convocarii, va fi prima zi lucratoare dupa CM.
La solicitarea salariatului care se afla in Concediu medical, firma este obligata sa convoace comisia disciplinara la o data ulterioara insanatosirii angajatului.
@ freeelis:
Si daca salariatul nu solicita nimic? Tace, pur si simplu, si nu se prezinta cand a fost invitat?
Si daca prin concediul medical se depaseste termenul de 30 de zile in care poate fi sanctionata o abatere disciplinara?

Daca angajatul se considera nevinovat pentru Cercetarea disciplinara,poate sa se prezinte la data convocarii cercetarii disciplinare.
In conditiile in care ,angajatul s-a imbolnavit imediat dupa C.O,se poate constata fictivitatea prin controlul efectuat de angajator la domiciliul angajatului si se constata certitudinea /realitatea/adevarul .
Daca angajatul este functionar public cunoaste perfect legislatia cu privire la orice "tertip"ilegal.
Va doresc Succes deplin si Sanatate din belsug!
Angajatul solicita in scris amanarea comisie pana la insanatosire...de asemenea angajatul sta frumusel acasa in perioada controlului si nu face altceva decat sa se legitimeze...deci cum frast sa demonstrezi ca este bolnav fictiv???
Abaterea disciplinara in cauza s-a petrecut in noiembrie...nu trebuie sa treaca 60 de zile calendaristice pana sa se ''prescrie'' fapta in cauza? Mai poate fi cercetat dupa aceasta perioada?
O alta faza ar fi sa nu iei in considerare concediu medical dat de medicul de familie(sa zicem ca medicul de intreprindere nu il vizeaza) dar vine si cu prelungire data de specialist...cum poti sa-i contesti in astfel de situatie medicalul?
Z.
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
zemanova, utilizator

Alte discuții în legătură

...30 de zile de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare... codulmuncii codulmuncii Dupa cum stiti interpretarea acestui art. 252 alin. (1) din codul muncii (pentru o practica unitara) se face dupa \'marele\' recurs in interesul legii care a ... (vezi toată discuția)
Concediul medical si cercetarea disciplinara mmarianne mmarianne Buna ziua, As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care un salariat, convocat pentru o cercetare disciplinara ( a semnat de luare la cunostinta ) intra ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog ramy84 ramy84 Angajatorul a emis decizie de incetare CIM pe art. 61 lit. a, C. Muncii, ca sanctiune disciplinara. Decizia a fost contestata in instanta, si anulata pentru ... (vezi toată discuția)