Vreau sa reziliez contractul cu Orange deoarece nu am semnal unde locuiesc si am patru abonamente. Cei de la Orange imi tot spun ca trebuie sa platesc in avans restul lunilor de abonament. Nus-a dat o lege cum ca se pot rezilia contractele fara plata in avans? Pe doua dintre abonamente am luat telefon cu aproape un an in urma, asta tot din cauza ca nu aveam semnal si am crezut ca e din cauza telefonului... Cum sa scap de aceste contracte fara sa platesc ceva de care nu ma folosesc ?
Multumesc!
Contractul de furnizare de servicii cu o firma de telefonie mobila este un contract bilateral, oneros si sinalagmatic. Aceasta inseamna, pe intelesul dvs., ca fiecarei parti ii revin drepturi si indatoriri corelative si care sunt interdependente! Dintre acestea, furnizarea serviciului de catre compania de telefonie si plata acestui serviciu de catre dvs., sut cele principale. Ori, in situatia in care compania nu-si indeplineste obligatia principala din contract, acesta poate fi reziliat la cererea dvs, cu obligatia de a putea proba neindeplinirea obligatiei de catre co-contractant. Va sfatuiesc sa faceti o notificare scrisa companiei de telefonie, cuprinzind cererea de reziliere si motivele acesteia, cu pastrarea dovezii de comunicare. Dupa primirea raspunsului va sfatuiesc sa reveniti sau sa angajati un avocat pt. pasii urmatori. Acestia sunt in mare: convocare la conciliere prejudiciara pentru incercarea unei rezolvari amiabile si realizarea unei conditii de admisibilitate a actunii in instanta (discutabila totusi in aceasta speta) si apoi actiunea in rezilierea contractului in instanta si chiar solicitarea de despagubiri si plata cheltuielilor de judecata, daca probele sustin cererea si pretentiile dvs.
Succes!